Heeft u zich wel een afgevraagd wie de uitvinder is van de wijnkast? Tegenwoordig is een wijnkast niet meer weg te denken voor de wijnliefhebbers, maar 40 jaar geleden moesten ze het bewaren, serveren en presenteren van wijn toch echt anders oplossen.

EuroCave, bedenker van de wijnkast

Monsieur Martin, oprichter van het huidige EuroCave Frankrijk, zocht ruim 40 jaar geleden naar een goede plaats voor het bewaren van zijn wijn, aangezien hij niet in het bezit was van een wijnkelder.

Dit heeft hij in 1976 uitontwikkeld en zo ontstond de eerste wijnkast: een bewaarkast voor 150 flessen met de ideale temperatuur en luchtvochtigheid, zodat de wijnen rustig en onder de juiste omstandigheden op dronk konden komen. Daarmee was hij de bedenker van het concept wijnkast en was EuroCave ‘geboren’.

Van familiebedrijf tot wereldconcern

In de afgelopen 40 jaar is er veel veranderd. EuroCave is uitgegroeid tot een wereld concern en we leveren nu in 70 landen over de gehele wereld, van Australië tot Amerika, van Zuid Afrika tot IJsland. Inmiddels liggen meer dan 30.000.000 flessen goed bewaard in een EuroCave.

Wijnkasten in allerlei soorten en maten

Al snel bleek er behoefte aan andere wijnkasten dan alleen voor het bewaren van de wijn. Zo ontstonden er serveerkasten en combinatie kasten, waar de wijn zowel in bewaard als uit geserveerd kan worden. Voor de wijnliefhebber met een beperkte plaats en voorraad (vanaf 10 flessen) tot de wijnliefhebber en professional met een gigantische voorraad (220 flessen voor een enkele wijnkast, maar natuurlijk zijn er meerdere naast elkaar te plaatsen). Wist u dat u op nog geen ½ vierkante meter meer dan 200 flessen kunt opslaan? Geen systeem gaat zo efficiënt met ruimte om als de wijnkasten van EuroCave.

Research & development

EuroCave heeft een eigen ontwikkelafdeling. Er wordt continue gewerkt aan verbetering van de techniek, besparing van energie, gebruiksgemak, esthetiek en nog veel meer. Door te kiezen voor EuroCave heeft u de garantie dat u altijd profiteert van de nieuwste technologie.

Ook hebben we in de loop der jaren het assortiment uitgebreid met andere wijn gerelateerde producten; wijnrekken in allerlei soorten en maten, wijnkelder koelingen, wijn per glas systemen, etc.

Jubileumjaar

Houdt de agenda in de gaten. We organiseren veel leuke evenementen en acties om ons 40 jarig bestaan te vieren. Wilt u op de hoogte gehouden worden van de activiteiten, schrijf u dan in voor de nieuwsbrief of de blog of volg ons op facebook of twitter.