• 7 Tips voor het kiezen van het perfecte wijnrek

    wijnrekken

Als u een wijnrek wilt kopen voor uw wijncollectie, dient u met een aantal zaken rekening te houden zoals de locatie in huis, de temperatuur, het aantal flessen, etc. Met een 7 tal korte vragen, weet u welk wijnrek u dient te kopen.  

  1. Hoeveel flessen wilt u nu opslaan en in de toekomst?

Het zou mooi zijn als uw wijnrek zou kunnen meegroeien met uw wijncollectie. Alle wijnrekken van EuroCave zijn in ieder geval modulair. Hou in het algemeen aan dat u per strekkende meter ruimte 200 tot 350 flessen kunt opslaan. Het is een feit dat wanneer een wijnverzamelaar een goede opslag voor zijn wijn heeft, meer wijn wordt gekocht, dus houd rekening met groei in de wijnvoorraad.

Welk wijnrek kopen? Ze komen allemaal in aanmerking!

  1. Opslag voor korte of lange termijn?

Wijnrekken op een willekeurige plaats in huis zijn een prima opslag voor wijnen die binnen 6 maanden gedronken gaan worden. Wijnen die langer bewaard (moeten) worden, dienen in een geklimatiseerde ruimte te liggen (met een constante temperatuur tussen de 10 en de 14° Celsius en een relatieve vochtigheid tussen de 60 en de 75%). Heeft u geen wijnkelder of geklimatiseerde ruimte, dan kunt u voor deze wijnen beter een wijnkast overwegen.

Welk wijnrek kopen? Ze komen allemaal in aanmerking!
Toch liever een wijnkast? Kijk dan hier.

  1. Heeft u een wijnrek nodig voor enkele flessen, grote partijen of beide?

Als de wijncollectie relatief jong is en per doos gekocht wordt, overweeg dan een systeem met grote vakken. Naarmate de tijd verstrijkt en de wijnvoorraad slinkt, kan de resterende wijn overgeplaatst worden naar een wijnrek voor enkele flessen. Ook kunt u kiezen voor een systeem met verplaatsbare tussenwanden, zodat u de vak grootte steeds kunt aanpassen aan het aantal flessen van een soort.

Welk wijnrek kopen?
Enkele flessen: Modulosteel, Modulotheque
Grotere hoeveelheid van een soort: Modulorack, Modulotheque, Gardevin

  1. Heeft u behoefte aan opslag voor wijnkisten?

Sommige wijnproducenten verkopen de wijn in houten kisten. En het is vervolgens ook leuk om de wijnen in de kist op te slaan. Modulorack van EuroCave is speciaal gemaakt om de kisten op een uitschuifbaar plateau te kunnen bewaren. Zo heeft u toegang tot al uw kisten, zonder deze te hoeven verplaatsen.

Welk wijnrek kopen? Modulorack!

  1. Wilt u ruimte voor “speciale” wijnflessen?

De meeste wijnrekken bieden plaats aan alle typen wijnflessen, op de extreme afmetingen na, bijvoorbeeld groter dan Magnum en grotere Champagne flessen (zoals o.a. Dom Perignon, Krug of Taittinger). Sommige wijnverzamelaars willen de lege flessen bewaren als herinnering aan een bijzondere gebeurtenis. Display wijnrekken kunnen een oplossing bieden, in de vorm van presentatie plateaus, maar sommige wijnrekken bieden aan de zijkant of bovenop ook ruimte voor deze bijzondere flessen.

Welk wijnrek kopen? Modulosteel, Modulotheque

  1. Wilt u wijn proeven in de buurt van uw wijnrek?

Overweeg dan om naast een zitje ook ruimte te hebben voor wijnglazen, kurketrekker, decanteertrechter of –karaf, etc. Een wasbak kan ook heel handig zijn.

Welk wijnrek kopen? Modulotheque

  1. Wat is uw budget?

Uw budget bepaalt natuurlijk ook voor een groot deel de keuze van uw wijnrek. Bij EuroCave kan dat vanaf € 1,35 per fles voor een houten wijnrek; vanaf € 2,30 voor een lavastenen wijnrek en reken voor een modern vormgegeven stalen wijnrek op € 7,00 per fles. Voor ieders budget dus wel wijnrek dat past.

Materialen
EuroCave levert wijnrekken van (eiken-)hout, staal en lavasteen. Het materiaal bepaalt voor een groot deel de “looks” van het wijnrek. Van modern en strak tot sfeervol en authentiek. Alle wijnrekken zijn modulair en perfect om uw wijnen langere tijd in te bewaren.

Meer weten over de wijnrekken van EuroCave? Bezoek dan nu de overzichtspagina. Hier vindt u een overzicht van alle wijnrekken van EuroCave. Ook kunt u de showroom bezoeken waar alle wijnrekken opgesteld staan. Onze verkoopadviseurs staan u graag te woord, adviseren u in uw keuze en maken desgewenst een 3D tekening voor u, zodat u precies kunt zien hoe uw wijnkelder eruit komt te zien met de wijnrekken van EuroCave.