Anno 2020

De tijden zijn roerig en onzeker en door de veranderende omstandigheden zijn we genoodzaakt ons continu aan te passen. Dat maakt onzeker en net dat beetje zekere grond wordt regelmatig onder je voeten weggemaaid. Een ding is wel een feit, het brengt mensen wel dichter bij elkaar.

De afstand naar de overheid neemt alsmaar toe, maar het volk verenigd zich daar waar maar kan. Een wijntje op een terras, dat ene feestje thuis, een etentje met vrienden, wat ooit de gewoonste zaak van de wereld was is een halszaak geworden. Paniek alom als we met de eerste zonnestralen niet meer ons witte wijntje met net die ene vriendin kunnen nuttigen.

1 ding staat echter als een paal boven water, we drinken weer als ketters en dat met name thuis. De bijna autistische noodzaak om toch maar te blijven genieten met zijn allen zorgt ervoor dat de privékelders met grote regelmaat moeten worden aangevuld. Begrijp me niet verkeerd, ik veroordeel het niet, het is slechts een constatering. Maar daar wil ik toch ook mijn vraagtekens bijzetten.

Het optimale genieten van dat mooie glas of die mooie fles wordt nog wel eens in de weg gezeten door het gebrek aan kennis. Niet alle wijn smaakt het lekkerst op een temperatuur van 3˚C en rode wijn op kamertemperatuur is al helemaal een no way to go. Het optimale genieten en het optimale halen uit uw geluksmomentjes vraagt wel wat meer als de fles koud zetten die die middag gedronken moet worden.

Het juiste glas, de juiste temperatuur van de wijn dragen bij aan uw ultieme geluk. U zult dingen ontdekken met uw vriendinnen die u nog nooit hebt ontdekt. Denk dus eens aan een investering in uw geluk. Een klimaatkast om uw favoriete wijn op de juiste tempartuur te drinken is niet alleen functioneel, maar straalt ook nog eens luxe en kennis uit, dus waarom niet?

Gastblog van Edwin Loos, hoofdredacteur Culinaire Saisonnier.

Meer lezen van Edwin Loos?