Particulier te Zottegem

Wijnkast Compact serie, model V259 (3 stuks)

Voor een prachtig huis zonder wijnkelder kregen we het verzoek om mee te denken in een verbouwing. Aangezien de hele benedenverdieping aangepast zou worden en er nieuwe wanden geplaatst gingen worden, waren de mogelijkheden eindeloos.

Doelstelling

Een ondiepe wijnkast met een zo groot mogelijke capaciteit om toch ruim 300 wijnflessen op de ideale bewaartemperatuur op te kunnen slaan. Met toegang tot iedere afzonderlijke fles, omdat de wijncollectie uit heel veel verschillende flessen wijn bestaat.

Oplossing

De Compact serie is qua diepte de meest ondiepe wijnkast in het EuroCave assortiment. De Compact serie heeft afmetingen om naast losstaand te kunnen plaatsen, ook ingebouwd te kunnen worden in een keukensetting. Doordat de wijnflessen met de halzen in het midden bij elkaar liggen, kunnen er toch nog 8 wijnflessen op 1 laag liggen. Voor de indeling is gekozen om zoveel mogelijk uitschuifplateaus te kiezen met voor de middelste wijnkast 1 presentatieset, voor de mooiste wijnen. De deuren zijn full glass, wat een mooi effect geeft in de strakke wand.

Resultaat

De 3 Compact wijnkasten zijn ingebouwd in de wand, waarbij de voorkant gelijk gehouden is, wat een oogverblindend effect heeft qua moderne uitstraling. De lengte van de wand wordt geaccentueerd en de wijnkasten belemmeren de doorgang niet. De verlichting is niet overheersend en precies goed voor het uitlichten van de wijnen.

Of ga naar de overzichtspagina.