Case Study particulier in Londen, VK

S259

Een wijnkast in de keuken, om u te inspireren!

Interview met Patrick Dougherty.
Architect en oprichter van de ontwerpstudio Ivar te London

“We zorgen er altijd voor dat het ontwerp dat we maken natuurlijk en juist aanvoelt”, onthult Patrick Dougherty zijn renovatieproject van een appartement in Londen met een ingebouwde wijnkast van EuroCave.

Wat zou jouw droomruimte zijn om te ontwerpen?

Een penthouse met dubbele hoogte in een gebouw uit het midden van de vorige eeuw.

Wat is jouw favoriete onderdeel van een renovatieproject?

Het ontwerp van de lay-out om ervoor te zorgen dat de ruimte spannend is en soepel van de ene ruimte naar de andere over gaat. En dan zien dat de lay-out wordt gerealiseerd zodra de bouwers het configuratiewerk hebben uitgevoerd.

Ben je persoonlijk een wijnliefhebber en wat is jouw persoonlijke voorkeur?

Ik hou van wijn – ik drink meestal Franse wijn, met name bourgogne en bordeaux. Voor wit kies ik graag meursault en St Aubin en ik ben ook een grote fan van sauternes en champagne.

Is het luxe, modieus of gewoon de norm om een ​​wijnkast te hebben?

Wij installeren wijnkasten als onderdeel van de norm – voor iedereen met enige interesse in wijn maakt het zo’n verschil om een ​​wijnkast te hebben – vooral als je een hoogwaardige centrale stadslocatie woont waar je geen toegang hebt tot een fatsoenlijke opslag. We merken dat onze klanten zowel een bewaarkast als een serveerkast in hun woning willen hebben.

SOUTH KENSINGTON PROJECT

Kunt u het renovatieproject van dit Britse appartement omschrijven?

Gelegen op de vijfde verdieping (voorzien van een lift) van dit mooie vooroorlogse herenhuis met een prachtig uitzicht over de Pelham Crescent in South Kensington in Londen, biedt dit appartement met twee slaapkamers een royale accommodatie. Het pand is zorgvuldig ontwikkeld, met de nadruk op vakmanschap en kwaliteit, met een focus op een op maat gemaakte houten vloer in chevron-stijl en op maat gemaakt schrijnwerk in de keuken met koper beklede deuren.

Wat was uw inspiratie achter dit project?

We richten ons ook altijd op het creëren van huizen vol energie, geluk en tevredenheid, iets wat we bereiken door een focus op licht, stroming en het gebruik van natuurlijke materialen. Ruimte in het centrum van Londen is duur, dus we hebben ons er op gericht om het appartement zo ruim mogelijk te maken.

De eigenaren wilden een wijnkast in hun keuken inbouwen. Hoe heeft u aan dit verzoek gehoor gegeven?

We richten ons altijd op een evenwichtige vormgeving in elke ruimte waarin we werken. Dus als we een hoog object zoals een wijnkast inbouwen, zorgen we er voor dat het ontwerp dat we ontwikkelen natuurlijk en goed aanvoelt. In dit geval hebben we de wijnkast in de keuken in evenwicht gehouden door de koelkast er tegenover te plaatsen en ervoor te zorgen dat de kasten rond deze twee items dezelfde verhoudingen en materialen hebben.

Welke materialen heb je voor dit project gebruikt? Hoe heb je ze gekozen?

We wilden voor dit appartement een high-end onderscheidend stadscentrumgevoel creëren. Voor de keuken gingen we voor met koper beklede deuren – zo prachtig – en combineerden dit met fris wit gespoten lage deuren en een puur zwart granieten blad. Voor de rest van het Ivar London-appartement hebben we natuurlijke materialen gebruikt, waaronder hoogwaardige eikenhouten vloeren.

Hoe zit het met EuroCave? Is de wijnkast makkelijk te integreren in een dergelijk project?

We werken graag met EuroCave producten! Er heerst een gevoel van kwaliteit en de vorm en verhoudingen zijn voor ons gemakkelijk te integreren in ons ontwerp.

Wat was de reactie van jouw klanten?

Het was geweldig – ze waren zo zichtbaar opgewonden dat het een waar genoegen was om te zien. Wat ook bevredigend was, was hoe het nieuwe huis ook weerklank vond bij zowel de ouders als de tienerkinderen.

De wijnkasten van de Compact serie zijn ontworpen om te voldoen aan de normen van keukenontwerpers; hun afmetingen zijn gestandaardiseerd om gemakkelijk in de keuken te passen. Verkrijgbaar in 2 maten, een klein model, passend onder het aanrechtblad om je wijnen altijd bij de hand te hebben of een groot formaat voor meer opslagcapaciteit. In de versie met 1 temperatuur laat Compact uw wijnen rijpen in de beste omstandigheden. Wat betreft de multi temperatuur versie, deze houdt uw wijnen op de ideale serveertemperatuur.

De Compact is een inbouw wijnkast, maar kan ook bijvoorbeeld vrijstaand in de woonkamer worden geplaatst.

Bekijk de meest recente case studies…

Of ga naar de overzichtspagina.