Case Study particulier

Pure serie, E-PURE-L

Wijnkast in de woonkamer of keuken, kiezen is niet nodig!

Interview met Rémy Bardin
Oprichter van het bureau BARDIN ARCHITECTE

Een Parijs appartement in het 9e arrondissement met een erker, opnieuw ingericht om functioneler, lichter en ruimer te zijn zonder het karakter van dit appartement te verliezen. Voor deze wijnliefhebbers was het essentieel dat de wijnkast volledig geïntegreerd werd in dit project.

Ben je persoonlijk een wijnliefhebber?

Koken en wijn zijn twee van mijn passies, ik kook thuis veel met mijn vrouw. Ik ben lid van een kookclub, de Beefclub, waar liefhebbers van goede wijn en gerijpt vlees samenkomen. Ik heb geleerd dieper in mijn smaak te duiken, mijn smaak te focussen en om andere smaken te ontdekken.

Is het een luxe, trend of voor de hand liggende keuze om een ​​wijnkast in huis te hebben?

Een beetje van alle drie. In ieder geval vind ik het belangrijk om wijn in optimale omstandigheden te kunnen bewaren. Het is duidelijk dat wijnkasten het bewaren van wijn in appartementen toegankelijker hebben gemaakt voor zowel beginners als ervaren wijnliefhebbers.

Kunt u het BOW-BOW-project beschrijven, de renovatie van een Parijs appartement?

Dit appartement van 70 m², verscholen in een charmante doodlopende straat in het 9e arrondissement, was een uitdagend en ambitieus renovatieproject. De eigenaren zijn liefhebbers van meubels, kunst en wijn, wij hebben dat op een perfecte manier samengebracht.

De eigenaren wilden een wijnkast in hun woonkamer inbouwen. Hoe heeft u dat vorm gegeven?

Gezien de passie van onze klanten voor wijn, was het duidelijk dat de wijnkast een belangrijke plaats zou gaan innemen in de algemene inrichting van de woonkamer. Het doel was om de wijnen te rijpen, met de nadruk op het creëren van een gezellige sfeer én het kunnen serveren van wijn voor de gasten op de juiste temperatuur. Desalniettemin was het nodig om de juiste balans te vinden tussen het presenteren van de wijnkast en het dicht bij de keuken houden. Deze donkerblauwe ‘doos’ bevat niet alleen de wijnkast, maar verbergt het bad van de badkamer, dat we naar de andere kant van de dragende muur van de woonkamer hebben verplaatst om ruimte te winnen.

Waren de criteria voor vlakke montage gemakkelijk te halen?

De wijnkast werd tussen twee scheidingswanden met luchtopeningen aan de onder- en bovenkant geplaatst om een ​​effectieve ventilatie van het koelsysteem te garanderen. Het meest gecompliceerde was uiteindelijk de handgreep, we wilden geen uitstekende handgreep, dus hebben we deze in de muur verzonken.

Wat waren de ontwerpstadia voor het op maat gemaakte meubelstuk?

Op basis van verschillende uitdagingen die we moesten overwinnen: door enerzijds de wijnkast in te bouwen en anderzijds de badkamer aan de andere kant van de muur te vergroten, begonnen we met de ontwikkeling van een overkoepelend proces van herdefiniëring en reorganisatie van de ruimte, resulterend in de creatie van deze “box”. Het is uiteindelijk meer een architecturale oplossing dan een meubelstuk. Deze donkerblauwe “doos” maakt integraal deel uit van het project om het hele appartement te herstructureren, waarbij het bad in de badkamer en de wijnkast in de woonkamer worden gecombineerd. Het speelt een vitale rol en geeft dit appartement, rijk aan details uit het einde van de 19e eeuw, ook een ongegeneerd gedurfde, eigentijdse uitstraling.

Wat was de reactie van uw klanten toen ze hun nieuwe appartement ontdekten?

Zelfs nu zijn ze nog steeds in de wolken, ook al hadden we bijna een ander kastje onder het aanrecht aan de kant van de eetkamer geplaatst om hun honger naar goede wijn te stillen! De drie temperatuurzone wijnkast stelt hen in staat om wijnen te rijpen en ook gemakkelijk een heerlijke wijn op kamertemperatuur te brengen (rood) of juist te koelen (wit) voor het diner.

De wijnkast

De Pure serie is één van onze bestsellers. De E-Pure-L biedt ruimte om uw wijn te bewaren gelijk aan een natuurlijke kelder én heeft een chambreer vak voor het serveerklaar hebben liggen van 12 flessen rode wijn en een frappeer vak voor 12 flessen witte wijnen en champagne.

De Pure serie is niet specifiek ontworpen om te worden ingebouwd. Het is daarom noodzakelijk om nauwkeurige installatiecriteria te volgen om een goede inbouw mogelijk te maken en de duurzaamheid van de kast te garanderen, vooral voor de luchtcirculatie. Het handvat van de “Full Glass” glazen deur is afneembaar. Bij dit architecturale project is ervoor gekozen om het handvat niet te monteren om strakke lijnen te krijgen.

Bekijk de meest recente case studies…

Of ga naar de overzichtspagina.