Particulier te Sint-Michielsgestel

3 wijnkasten Revelation serie, model V-REVEL-L

De uitdaging

De klant heeft ons benadert, omdat hij in een modern woonhuis zonder kelder een wijnvoorraad aan wilde leggen met een capaciteit van rond de 500 flessen. Belangrijke punten waren: zo beperkt mogelijke ruimte in beslag nemen, rekening houden met het stroomverbruik, elke fles afzonderlijk kunnen pakken.

De oplossing

We hebben nog een wijnkamer in de garage overwogen, omdat de klant het ook wel leuk vond om te midden van zijn wijnflessen te kunnen zitten. Dit hebben we vanwege de ruimte die dit extra in zou nemen en omwille van het stroomverbruik niet gedaan. De oplossing werd gevonden in drie EuroCave wijnkasten, ingebouwd in een wand.

De producten

Gekozen is voor de Revelation serie, de meest complete serie van EuroCave, met een lichtstrip aan de zijkant, soft close schuifplateaus met een glanzend zwart front en een extra safety thermostaat. In iedere wijnkast zitten 14 uitschuifbare plateaus met plaats voor elk maximaal 12 flessen. De deuren kunnen op slot, wat wel gewaardeerd werd in verband met de tieners die nog in huis woonden.

Het resultaat

Een strakke wand met veel opbergruimte naast en boven de wijnkasten. Natuurlijk is er rekening gehouden met de afvoer van de warme lucht, maar dit kon mooi aan de bovenzijde weggewerkt worden. Op net iets meer dan 2 vierkante meter zijn ruim 500 wijnflessen op de perfecte manier bewaard in de wijnkasten van EuroCave.

Bekijk de meest recente case studies…

Of ga naar de overzichtspagina.