Particulier Vinkeveen

Pure serie, E-PURE-L

De architect

Maxim Winkelaar Architects ontwierp vijf verschillende luxe woningen op een dam in het mooie, waterrijke natuurgebied van Vinkeveen. In één van de woningen woont een wijnliefhebber pur sang. Speciaal voor hem werd gezocht naar een goede oplossing voor het bewaren en serveren van de wijn.

De doelstelling

De wijnvoorraad van zo’n 150 flessen moest onder de juiste condities bewaard worden, en tevens was de wens om enkele flessen rode wijn en enkele flessen witte wijn en champagne op de juiste drinktemperatuur klaar te hebben liggen voor onverwacht bezoek.

De oplossing

Er is gekozen voor een drie temperatuurzone wijnkast uit de Pure serie van EuroCave. Het chambreer vak, het gedeelte waar 12 flessen rode wijn op drinktemperatuur liggen, is instelbaar tussen 15 en 22° C.  Het bewaargedeelte is instelbaar tussen de 9 en 15° C en het frappeer vak (voor minstens 12 flessen witte wijn en champagne) wordt automatisch 4 à 5 graden kouder dan het bewaargedeelte. Perfecte combinatie van het bewaren en serveren van de wijnen.

Het product

De E-Pure-L (E staat voor 3 zones en L staat voor large) is voorzien van een optionele full glass deur. Voor de indeling is gekozen voor 2 schuifplateaus op rollagers en 3 opslagplateaus. In dit geval is de deur links scharnierend geplaats.

Het resultaat

Zowel de locatie, het huis, de inrichting en de wijnkast zijn oogverblindend. Dankzij de reportage in het magazine Art of Living kunt u meekijken hoe het geheel geworden is.

Bekijk de meest recente case studies…

Of ga naar de overzichtspagina.