Wijnhandel

Modulorack, Modulosteel & Pro 6000 serie, model 6182S

Van een wijnhandel hebben we de vraag gekregen om zorg te dragen voor een deel van de inrichting van de wijnwinkel. Het deel waar het om gaat is puur gericht op het proeven en de verkoop van duurdere wijnen. Naast de goede presentatie van de wijnen was het belangrijk dat elke wijnfles individueel toegankelijk is en dat de te proeven wijnen op de juiste drinktemperatuur klaarliggen.

Doelstelling

Zoveel mogelijk wijnflessen en wijnkisten op een overzichtelijke manier kwijt kunnen, met de nadruk op presentatie. De wijnkisten moeten afzonderlijk toegankelijk zijn, omdat daar ook wijn uit verkocht wordt. En… een doeltreffende oplossing voor het serveren van de wijn op de juiste temperatuur om te proeven.

Oplossing

We hebben gekozen voor de combinatie van verschillende systemen: 6 stuks Modulorack voor de kisten, zodat elke kist op een uitschuifbaar plateau komt te staan en dus makkelijk toegankelijk is om een wijnfles uit te pakken. Modulosteel voor de presentatie van de wijnflessen. 2 lage stellingen Modulosteel zijn voorzien van twee kasten met elk 6 schuifplateaus. Ze bieden tevens een goede plaats voor presentatie van bijzondere flessen rechtop. Voor het op de juiste temperatuur serveren van de wijn is gekozen voor een serveerkast uit de 6000 serie.

Resultaat

Het Modulorack is prachtig ingebouwd in een meubel met een hoofdglans afwerking en een bovenblad dat dienstdoet als display ruimte. Eén stelling Modulosteel bestaat uit 4 brede en 1 smal deel, allen voorzien van een topafwerking. Gekozen is om alle wijnflessen in presentatiemodus te displayen. De blauwe kleur geeft een moderne uitstraling. De andere stelling Modulosteel bestaat uit 2 brede- en 1 smal deel (hoog) en 2 lage delen voorzien van een kast met schuifplateaus. Voor de serveerkast is gekozen voor de multi zone uitvoering, voorzien van een optionele lichtkit en soft-close schuifplateaus met een glossy black frontje en helemaal bovenin een uitschuifbare presentatie set. Alles tezamen een prachtige proeflocatie!

Of ga naar de overzichtspagina.