DIT HEB JE NODIG [6-8 PERSONEN]:
2 el geroosterde pistachenoten
3 el geroosterde pecannoten
4 el agave- of esdoornsiroop
Chocolade brownie (zie recept hiernaast)
5 dl vanille-ijs
200 g frambozen
2 dl frambozencoulis (zie recept hiernaast)
2 el gedroogde incabessen
15 blaadjes vers ijzerkruid
Zeezout flakes
Zeste van 1 limoen
Olijfolie
CHOCOLADEBROWNIE
400 g suiker
45 g honing
5g limoenzeste
240 g ei
2g zout
370 g pure chocolade (min. 60% cacao)
270 g boter
160 g bloem
150 g slagroom
150 g amandelpoeder
FRAMBOZENCOULIS
250 g frambozen
Sap van ½ citroen
ZO MAAK JE HET:
CHOCOLADEBROWNIE
Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius. Meng de suiker, honing, zeste, het ei en zout. Maak een ganache van de chocolade, het slagroom en boter. Voeg de ganache toe aan de eimassa en meng grondig. Voeg ook het amandelpoeder en daarna de bloem toe, meng grondig. Stort het beslag in de gewenste vorm en zorg dat die ongeveer 3 cm hoog gevuld is. Bak 15 minuten in de warme oven. Laat afkoelen en zet koel weg.
FRAMBOZENCOULIS
Mix de frambozen met het citroensap in de blender en zeef. Karamelliseer de noten in de siroop en laat afkoelen. Brokkel de chocolade brownie in een kom en verdeel het vanille-ijs erover. Verdeel de frambozen over het ijs en giet de frambozencoulis erover. Strooi hierover de pistachenoten, pecannoten en incabessen. Werk af met de blaadjes ijzerkruid, zeezout flakes, limoenzeste en wat olijfollie.
WIJNTIP:
Als dit zoete en frisse gerecht op tafel staat, zet dan ook meteen een flesje dessertwijn op tafel! Zoek wel een zoete wijn met een opwekkende frisheid; dat is instant love, geloof ons! Die frisheid is overigens ook wel nodig bij de frambozencoulis.
Probeer bijvoorbeeld de Royal Tokaji Aszú Blue Label 5 Puttonyos.
Bron: WINELIFE