EuroCave brengt nieuwe glasdeur

Bijna alle wijnkasten worden tegenwoordig verkocht met een glazen deur. We geven de klanten groot gelijk, het staat tenslotte een stuk fraaier. Daarom zijn we blij dat we kunnen melden dat de nieuwe glasdeuren de volgende verandering hebben ondergaan:

Nieuwe constructie voor het frame
Door gebruik te maken van aluminium en een extra isolatie laag tussen het glas en de aluminium delen, is het gelukt om te zorgen dat het frame beter isoleert en dus op die plaats geen temperatuur overdracht meer kan plaats vinden.

Nieuw technisch glas
Het glas is vervangen door glas met een hogere isolatiewaarde. Daarbij is er een speciaal folie aangebracht, waardoor de UV stralen voor 100% worden tegen gehouden.

Argon gas tussen de glaslagen
Met de toepassing van argon gas tussen de glaslagen (in plaats van lucht) zorgen we voor een nog hogere isolatie waarde. Zo gaan we van een B naar een A label voor de wijnkasten met glasdeur.

Uiterlijk
De glasdeuren zijn verkrijgbaar in een zwarte en zilverkleurig versie voor de Pure serie. Daarbij is voor de grote modellen ook een RVS variant verkrijgbaar (ook voor de Revelation). De Première serie heeft nog een extra variant; een glasdeur met een rode rand.

Handgreep
De glasdeuren zijn greeploos. Voor het openen van de deur is een subtiele inkeping aangebracht aan de zijkant van de deur, waarmee je de deur op elke plaats makkelijk kunt openen.

Omkeerbaar
De deuren zijn eenvoudig van links- naar rechts scharnierend te verhangen, of andersom. Het slot zit precies in het midden, dus wanneer de kasten naast elkaar worden geplaatst, zitten de sloten op dezelfde hoogte. De kasten zijn voorzien van een veiligheidsslot, zodat uw kinderen niet per ongeluk de wijnkast open kunnen maken.

De voordelen van deze vernieuwingen zijn:

  • een elegantere glasdeur
  • wijnkast is eenvoudiger te integreren
  • een lager energie verbruik
  • het risico op condenseren is verminderd (al hebben we daar in ons land nooit problemen mee)
  • een slot dat niet makkelijk door kleine kinderen is te openen
  • deuren eenvoudig om te hangen