Even voorstellen: Dennis Doorakkers

Van wijnliefhebber tot jurylid, wie had dat ooit gedacht?!

‘Dear Mr Doorakkers, I am delighted to inform you that you will be a part of the panel of judges for the next edition of the Berliner Wein Trophy. Looking forward to meet you in Berlin!”

Even voorstellen, hoe het allemaal begon…’in a nutshell’ of course!

Mijn naam is Dennis Doorakkers, 34 jaar en op dit moment kan je mij wakker maken voor een mooi glas kwaliteits Prosecco en ‘s avonds wissel ik dit graag om voor een glas Sancerre Rouge van Domaine Bailly Reverdy, geweldig gemaakt, deze Pinot Noir uit de Loire!

Sinds 2007 bezoek ik veel wijnproeverijen zoals één van een lokale slijterij in een dorp verderop. Altijd wist ik wel iemand in mijn vriendenkring zo gek te krijgen om mee te gaan. Op uitgeprinte stenciltjes met een nietje er doorheen schreef ik in een soort codetaal mijn eerste, achteraf vaak onleesbare, ‘proefnotities’.

Ruim 12 jaar later is mijn ‘wijnwereld’ nogal veranderd. In de afgelopen jaren haalde ik diverse wijn diploma’s, zoals het internationaal erkende WSET3 en richtte ik Vino Vita op, mijn eigen wijnbedrijf voor workshops en proeverijen op locatie. Sinds eind 2017 ben ik daarnaast ook actief betrokken bij een gerenommeerd wijnbedrijf – Voerman wijnen (https://www.voermanwijnen.nl/), opgericht in 1979 – waar ik in het proefpanel zit, jaarlijks honderden wijnen beoordeel, proefnotities schrijf in de halfjaarlijkse wijnbrochure en wijnvlogs maak.

Dit laatste is in de huidige 1,5 meter samenleving natuurlijk niet meer weg te denken uit de hedendaagse wijnwereld. Door andere personen word ik beschreven als een ‘vinologische duizendpoot’ en dat dekt de lading behoorlijk goed, naar eigen zeggen.

Alle activiteiten met wijn zijn gedreven vanuit een onuitputbare passie, want zeg nu eens zelf; wijn is het mooiste product wat er bestaat!

Meer over Dennis Doorakkers en zijn bedrijf Vino Vita vind je hier http://vino-vita.nl/

Wil je meer van Dennis Doorakkers lezen?