Even voorstellen…

Edwin Loos, hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier

Na het afronden van de Middelbare Hotelschool in Heerlen in 1991 is Edwin zijn kook loopbaan begonnen in Kasteel Wittem als zelfstandig werkend kok bij één van de meest gerenommeerde restaurants van Nederland.

De jaren daaropvolgend doet Edwin ervaring op in Michelin ster-restaurants om vervolgens in 1997 als souschef in dienst te treden bij Kasteel Erenstein, één van de restaurants binnen het ‘Oostwegel imperium’. In deze tijd staan effectiviteit en creativiteit voorop om het restaurant als top 50 zaak op de kaart te zetten.

In deze periode rondt Edwin ook cursussen af op het gebied van keukenmanagement en personeelsmanagement. Ook wordt de cursus gastronomie afgerond bij de culinaire academie van de Heer Klosse waarbij het maken van wijn-spijs combinaties centraal staan.

In 1999 komt dan de langverwachte benoeming tot chefkok bij Kasteel Erenstein na het vertrek van de toenmalige chef, en gedurende 5 jaar heeft Edwin er voor gezorgd dat keukenpercentages werden behaald onder de gestelde budgetten, heeft Edwin ondersteuning verleend met het samenstellen van de budgetten en het creëren van een organisatie waar mensen graag wilden werken en die als culinaire instantie meetelde binnen de top van Nederland.

Tegenwoordig is Edwin hoofdredacteur van Culinaire Saisonnier en schrijft hij gastblogs voor EuroCave.

Bron: horeca-advies.nl

Meer lezen van Edwin Loos?