Gefrituurde inktvisringen
Amuse voor 4 personen – 10 minuten voorbereiden + 10 minuten bereiden
Iedereen kent wel het woord “calamares” , gefrituurde inktvisringen. Zorg ervoor dat je de ringen niet te lang bakt, want dan worden ze taai.
Ingrediënten
- 500 g grote pijlinktvis (schoongemaakt)
- 3 eierdooiers
- 100 g bloem
- 4 el aioli
- 4 partjes citroen
- Zout
Keukengerei
- Mengkom
- Braadslee
- Klein keukenmes
- Keukenpapier
- Frituurpan
Bereiding
- Klop de eierdooiers los in een kom.
- Verwarm de frituurpan voor op 180° C.
- Snijd de inktvis in ringen van 1 cm.
- Gebruik ook de tentakels.
- Dep ze goed droog met keukenpapier.
- Strooi zout over de inktvisringen.
- Haal de inktvis door de bloem en daarna door de losgeklopte eierdooiers.
- Leg de ringen in kleine porties in de frituur gedurende 2 á 3 minuten.
- Serveer met de aioli en een partje citroen.
Smakelijk eten!
Wijnkeuze
Mantel Blanco Verdejo 2016
- Kleur: stro, groene flits, zeer helder.
- Neus: Frank aroma, fruitige intensiteit, citrus bloemen achtergrond.
- Smaak: fris, goede structuur, evenwichtig, lekker, fijne bitterheid en zeer persistent zuurgraad.
- Appelatie: Rueda
- Wijngaard: Álvarez y Díez
- Druiven: Verdejo
- Serveertemperatuur: 8 °C
Bron: Winelife en Uvinum