Hoofdgerecht voor 4 personen – 35 minuten

Ingrediënten

  • 3 kleine aubergines
  • 150 ml + 2 el extra vergine olijfolie
  • 30 g basilicum
  • 1 kleine teen knoflook (geperst)
  • 1 el witte balsamicoazijn
  • 6 takjes tijm (blaadjes gerist)
  • 1 rode peper (zaad en zaadlijsten verwijderd)
  • 2 bollen mozzarella

 

Bereiding

  1. Snijd de aubergines in de lengte in kwarten.
  2. Bestrooi met wat zout en zet rechtopstaand in een vergiet. Laat 20 minuten uitlekken.
  3. Maak in de tussentijd de basilicumolie.
  4. Schenk 150 ml extra vergine olijfolie in de blender of keukenmachine en meng met de basilicum en knoflook tot een mooie kruidenolie. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Hak de peper fijn. Meng de peper met 2 el olijfolie, de balsamicoazijn en tijmblaadjes.
  6. Dep de aubergines droog met keukenpapier. Leg in een schaal en overgiet met de marinade.
  7. Laat 10 minuten intrekken.
  8. Verhit de grillpan (of barbecue) en gril de aubergines ongeveer 3 minuten aan iedere kant tot ze gaar zijn en mooie grillstrepen hebben. Leg ze op een schaal.
  9. Scheur de mozzarella in stukken en leg bij de aubergines. Overgiet met de basilicumolie.
  10. Serveer met een lekker rijstsalade of bulgurschotel.


Wijnkeuze

Dit gerecht is lekker met:

  • Ogio Primitivo
  • Kumala Reserve Merlot
  • Groot Constantia rood

Met de soepele Primitivo vol fruit en mediterrane kruiden maak je de aubergines extra Italiaans. Een en al balans. De licht rokerige tonen van de Kumala Merlot sluiten meteen vriendschap met de aubergine en zetten de geroosterde smaak centraal. De kruidigheid van de Constantia gaat mooi over in de geurigheid van de basilicumolie.

Bron: WineLife