Gegrilde kip met mangosalsa
Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten
Ingrediënten
- 4 kipfilets
- 2 tl paprikapoeder
- Peper en Zout
- Olijfolie
Voor de mangosalsa
- 1 rijpe mango
- 1 rode ui
- 1/2 rode peper
- Sap van een 1/2 limoen
- Takje verse munt
- Zeezout
- Olijfolie
Bereiding
- Laat de grillpan goed heet worden.
- Smeer de kipfilets in met een beetje olijfolie. En breng ze op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
- Grill de kipfilets op een middelhoog vuur in ongeveer 7-8 minuten goudbruin.
- Maak in de tussentijd de mangosalsa. Snij de mango in kleine blokjes en stop dit in een kom.
- Pel en snipper de rode ui en hak de rode peper (excl. de zaadlijsten) fijn. Voeg dit bij de mango.
- Voeg het sap van een halve limoen, wat zeezout en een scheutje olijfolie toe.
- Meng het door elkaar en voeg tenslotte nog wat vers gehakte munt toe.
- Serveer de gegrilde kip met de mangosalsa.
Wijnkeuze
Fruitige, niet-houtgerijpte tot licht-houtgerijpte chardonnay.
Chardonnays rond de 8 euro uit warmere gebieden, zoals Zuid-Frankrijk, Chili, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika
Bron: Uit Paulines Keuken