Gegrilde kip met mangosalsa

Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 2 tl paprikapoeder
  • Peper en Zout
  • Olijfolie

Voor de mangosalsa

  • 1 rijpe mango
  • 1 rode ui
  • 1/2 rode peper
  • Sap van een 1/2 limoen
  • Takje verse munt
  • Zeezout
  • Olijfolie

Bereiding

  1. Laat de grillpan goed heet worden.
  2. Smeer de kipfilets in met een beetje olijfolie. En breng ze op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
  3. Grill de kipfilets op een middelhoog vuur in ongeveer 7-8 minuten goudbruin.
  4. Maak in de tussentijd de mangosalsa. Snij de mango in kleine blokjes en stop dit in een kom.
  5. Pel en snipper de rode ui en hak de rode peper (excl. de zaadlijsten) fijn. Voeg dit bij de mango.
  6. Voeg het sap van een halve limoen, wat zeezout en een scheutje olijfolie toe.
  7. Meng het door elkaar en voeg tenslotte nog wat vers gehakte munt toe.
  8. Serveer de gegrilde kip met de mangosalsa.

Wijnkeuze

Fruitige, niet-houtgerijpte tot licht-houtgerijpte chardonnay.
Chardonnays rond de 8 euro uit warmere gebieden, zoals Zuid-Frankrijk, Chili, Nieuw-Zeeland, Zuid-Afrika

Bron: Uit Paulines Keuken