• Gemarineerde zalm met Dille-Mosterdsaus

    EuroCave gerecht | Zalm

Hoofdgerecht voor 4 personen – 30 minuten + 2-4 uur marineren

DIT HEB JE NODIG:

  • 250 ml extra vergine olijfolie
  • 2 sjalotten (gesnipperd)
  • 50 g dille (grof gehakt)
  • 800 g zalmfilet op de huid
  • 150 g zure room
  • 5 el grove mosterd
  • ½ tl geraspte citroenschil
  • 50 ml citroensap

ZO MAAK JE HET:

  1. Meng de olie met de sjalotten en 40 g van de dille tot een marinade. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Doe 2/3 van de marinade in een grote lange schaal waar de zalm mooi in past. Leg de zalm met de huid naar boven in de schaal. Schenk de rest van de marinade over de huid. Laat 2 – 4 uur marineren.
  3. Meng de zure room met de mosterd, de citroenschil en het citroensap. Breng op smaak met zout en peper. Zet koel weg tot gebruik
  4. Verhit de ovengrill.
  5. Haal de zalm uit de marinade en giet de marinade af. Lag de zalm terug in de schaal met het vel naar beneden. Bestrooi met zout en peper.
  6. Zet de schaal met de zalm hoog onder de grill. Zorg dat er ongeveer 15 cm tussen de grill en de vis zit. Bak ca. 12 min. of tot de kerntemperatuur van de zalm in het dikste deel 50°C is.
  7. Laat de zalm 10 min. rusten. Bestrooi met de rest van de dille.
  8. Serveer met de mosterdsaus, gekookte krieltjes en groenten naar keuze.

WIJNTIP

Dit gerecht is lekker met:

  • Groot Constantia Sauvignon Blanc
  • Joseph Drouhin Saint-Véran

Als je de kruidige, frisse kant van de zalm wilt laten schitteren, is een knisperende Sauvignon Blanc je beste keus. Hou je van de romigheid van de vis in saus? De ronde Saint Véran maakt ‘m extra mollig.

Bron: WineLife