• Grote Garnalen en maiskolven met yoghurtsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen – 60 minuten

INGREDIËNTEN:

  • 800 g garnalen (rauw, gepeld en ontdooid)
  • 3 el plantaardige olie
  • 2 el limoensap
  • 1 ½ el madras kerriepoeder
  • 6 tenen knoflook (geperst)
  • 4 cm gember (geschilde en geraspt)
  • 4 maiskolven
  • 2 el boter (gesmolten)
  • 250 ml Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook (geperst)
  • 2 tl srirachasaus
  • 1 limoen (in kwarten)
  • 10 g verse koriander

ZO MAAK JE HET:

  1. Meng de olie met het limoensap, kerriepoeder, de knoflook en gember. Breng op smaak met wat zout.
  2. Bedek de garnalen met de marinade, zet in de koelkast en laat 20 min. intrekken.
  3. Verhit de BBQ tot matig heet.
  4. Smeer de maiskolven in met de gesmolten boter en rooster ze goudbruin. Draai regelmatig om.
  5. Maak een saus van de yoghurt, knoflook en srirachasaus. Zet koel weg.
  6. Haal de garnalen uit de marinade en leg op het rooster van de BBQ. Rooster in ongeveer 4 min. om en om bruin en gaar.
  7. Snijd de maiskolven in stukken en leg op een schaal samen met de garnalen en de stukjes limoen.
  8. Bestrooi met het korianderblad. Serveer met de yoghurtsaus en wat geroosterd pitabrood.

WIJNTIP:

Dit gerecht is lekker met:

  • Santa Rita Chardonnay
  • Mirabeau Classic
  • Joseph Drouhin Bourgogne Chardonnay

Niet alleen vanwege de roze kleur, maar ook om hun smaak passen een fruitige rosé en zoetzilte garnalen goed bij elkaar. Een zomers duo. De Chardonnay uit Chili maakt het gerecht voller. Zijn rijpe, exotische aroma’s vormen een ‘warme’ tegenhanger van de yoghurtdip. Met de Chardonnay uit de Bourgogne blijft het geheel frisser.

Bron: WineLife