• Grote garnalen met wodkasaus

Voorgerecht voor 4 personen – 10 minuten + 3-6 uur marineren

DIT HEB JE NODIG:

24 grote garnalen (rauw en ongepeld)
250 ml vers sinaasappelsap
200 ml vers citroensap
150 ml ketchup
75 ml wodka
¼ tl tabasco
60 ml extra vergine olijfolie
2 sjalotten (gesnipperd)
6 takjes koriander (blaadjes grof gehakt)
6 blaadjes sla (naar keuze)
1 limoen (in kwarten)

ZO MAAK JE HET:

  1. Breng een pan met water en wat zout aan de kook.
  2. Blancheer hierin de garnalen 90 sec. Laat uitlekken en afkoelen.
  3. Pel de garnalen.
  4. Meng sinaasappelsap, citroensap, ketchup, wodka en tabasco in een grote schaal. Klop de olie er rustig door
  5. Voeg de garnalen, sjalotten en ¾ van de koriander toe aan de saus. Dek af met huishoudfolie en zet 3-6 uur in de koelkast.
  6. Vul 4 glazen of kleine bordjes met wat sla. Haal de garnalen uit de saus en leg bij op de sla.
  7. Bestrooi met de rest van de koriander.
  8. Serveer met een stukje limoen en met nog wat van de saus in een schaaltje ernaast.

WIJNTIP

Dit gerecht is lekker met:

  • Clearwater Cove Sauvignon Blanc
  • Bourgogne Chardonnay

De Sauvignon uit Marlborough is uitgesproken aromatisch en laat alle elementen in dit gerecht stuk voor stuk spetteren.

De cremige stijl van de Chardonnay maakt de garnaal iets molliger en het geheel wat rijker van smaak.

Bron: Gall&Gall