• Hoe bewaar ik mijn wijnflessen overzichtelijk in mijn wijnkelder?

    EuroCave

Om een wijnkamer, natuurlijke wijnkelder of een wijnruimte met airconditioning in te richten, moet je rekening houden met een aantal factoren. Daarom kan je jezelf de volgende vragen stellen:

Hoeveel ruimte heb ik?
Hoeveel wijnflessen wil ik bewaren?
Is mijn kamer geschikt voor het bewaren van wijn?

Allereerst is de luchtvochtigheid een van de essentiële elementen voor een goede wijnrijping. Bij het kiezen van een wijnrek is het daarom noodzakelijk te kijken naar materialen die geschikt zijn voor een hoge luchtvochtigheid.

Vervolgens is het een kwestie van de wijnrek kiezen die het beste bij uw eisen past

Wil je grote hoeveelheden flessen bewaren?

Dan heb je 2 opties: Opslagmodules waarin je flessen kan bewaren of modules voor wijnkisten.

Houten kisten vormen een interessant alternatief voor opslag, maar stapelen kan onpraktisch zijn bij gebruik. Kies daarom voor schuifplateaus waarop je de kisten kunt plaatsen. Zo hou je de wijnkelder overzichtelijk en kan je makkelijk bij je gehele voorraad.

Wil je het etiket van elke fles makkelijk kunnen zien?

Kies voor schuifplateaus. Hiermee kan je je voorraad makkelijk ordenen op regio, appellatie, wijngaard, druivenras, jaar of datum waarop de wijn drinkbaar is.

Wil je je flessen presenteren?

Kies dan voor systemen met een mogelijkheid ze rechtop te zetten.

Let er wel op dat dit type wijnrek alleen geschikt is voor wijnen die snel gedronken worden, omdat het niet ideaal is om wijn in deze positie te laten rijpen. Het is beter de flessen plat op te bergen, zodat de kurk voortdurend in contact blijft met de wijn. Dit voorkomt dat deze uitdroogt en lucht kan doordringen in de wijn, waardoor de wijn een onaangename kurksmaak krijgt.

Het ideale? Aanpasbare wijnrekken!

Het volgt de lijnen van je kelder en ruimtebeperkingen door zich aan te passen aan de hoeken van de muren, lage plafonds en pilaren.

Je kan het ook volledig aanpassen aan je eisen door verschillende modules te combineren: opslag, wijnkisten, schuifplateaus en presentatie…

Het systeem heeft als extra voordeel dat het mee kan groeien met je verzameling!

De must-have!

Sommige soorten wijnrekken bieden verschillende opties waarmee je iets extra’s kan toevoegen aan de kelderindeling: een barmodule voor het opbergen van glazen, planken voor het plaatsen van staande flessen…

Tot slot, vergeet niet dat een ander belangrijk criterium voor een goede wijnrijping een gebrek aan trillingen is. Geef daarom de voorkeur aan wijnrekken die dit absorberen: materiaal zoals hout, anti-vibratiesystemen op de plateaus, etc.

Heeft u nog vragen? Heeft u meer informatie nodig?

Of wilt u op uw gemak thuis de brochure doorlezen? Deze kunt u heel gemakkelijk aanvragen via onderstaande knop!