• Inbouwen van een wijnkast

    Inspiration inbouwwijnkast deur-op-deur systeem

We krijgen regelmatig de vraag of de wijnkasten van EuroCave ingebouwd kunnen worden. Daarop kunnen we volmondig JA zeggen, maar wel met enkele kritische kanttekeningen.

Compact serie

De kleinste wijnklimaatkasten uit de Compact serie, zijn “front ventilated”. Dat houdt in dat de warme lucht aan de voorkant van de wijnkast, aan de onderkant, aangezogen en weggeblazen wordt. Dit systeem zorgt er dus voor dat er geen rekening gehouden hoeft te worden met de warme lucht aan de achterkant van de wijnkast, maar dus wel aan de voorkant. De roosters aan de onderkant van de wijnkast moeten dus vrij gehouden worden voor een goede lucht circulatie.

Alle andere wijnkasten

Voor alle andere wijnkasten, die aan de achterzijde een warmtewisselaar hebben zitten, geldt dat deze aan de achterzijde de warme lucht kwijt moeten kunnen. Bij een inbouw aan 4 zijden (beide zijkanten, achterkant en de bovenkant) dient dus een ruimte gecreëerd te worden waar de luchtstroom langs plaats kan vinden, bijvoorbeeld onder de kast door, langs de achterkant en dan bovenlangs weer weg (richting de voorkant). Een voorbeeld van een aantal ingebouwde kasten kunnen we op verzoek toesturen inclusief de tekening hoe de warmtestroom dan moet lopen.

Wijnklimaatkasten met standaardombouw

EuroCave levert een aantal wijnkasten met een ombouw van rvs, leder of hout. Deze wijnkasten zijn allemaal aan de achterzijde “open” zodat ze de warme lucht altijd kwijt kunnen. De compressor plaat is voorzien van afstand houders. Wanneer de wijnklimaatkast strak tegen de muur geplaatst wordt, is er nog steeds voldoende ruimte om de warme lucht kwijt te kunnen.

Het enige wat u niet moet doen is de kier die aan de bovenkant ontstaat dicht maken, want daardoor wordt de luchtcirculatie belemmerd.

Wijnkoelkasten met een maatwerk ombouw

Iedere interieurbouwer kan één of meerdere wijnkasten voorzien van een ombouw om deze perfect te integreren in het interieur. We hebben van elke serie wijnkasten een technische specificatie met de exacte afmetingen om te zorgen dat al het voorwerk alvast gedaan kan worden, voordat de wijnkast arriveert. Deze zijn op verzoek beschikbaar. Kent u niemand die uw wijnkast kan inbouwen, laat het ons dan even horen. Wij hebben voldoende landelijke partners die u hierbij willen begeleiden.