In Vrienden van EuroCave kun je meer ontdekken over onze vrienden. Vandaag praten we met Randy Bouwer die niet kan wachten tot zijn nieuwe restaurant Vigor open gaat én zijn lieve vriendin zal bevallen van hun eerste baby.

Hallo Randy, hoe gaat het met je?
Gelukkig qua gezondheid bij mezelf en mijn naasten goed. Mijn vriendin is zwanger en zij en de kleine gaan goed tot dusver, dus dat is mijn grootste zegen. Op zakelijk gebied zijn het spannende tijden. We zijn in de laatste fase van de bouw van ons restaurant beland en hopen binnen een maand open te gaan. Het zijn echter spannende tijden geweest tot dusver met de Covid-19 omstandigheden. Veel bouwvertragingen en daarmee gepaarde extra onvoorziene hogere kosten.

Ja, dat is beslist erg vervelend. Kun je iets over jezelf vertellen?
Ik ben compleet verslingerd aan gastronomie én wijnfanaat. Gastvrijheid staat hoog in het vaandel en genieten staat voorop.
Na een aantal jaren in topzaken in Nederland te hebben gewerkt, ben ik nu bezig met de realisatie van een waanzinnige zaak in Vught samen met Lars Albers. Als de omstandigheden het toelaten gaan we in juli open. En verder zijn we in blijde verwachting van ons dochtertje; in september begint ook dat avontuur. Super spannend dus allemaal, maar met hele mooie dingen dus.

Een nieuw restaurant en nieuw leven, dat zijn inderdaad hele mooi mijlpalen. Hoe ben je bekend geraakt met EuroCave?
Ik zie het in mijn ogen al decennia lang als het referentiekader in de topgastronomie en thuis als hoogwaardige oplossing voor het bewaren en serveren van goede wijnen. Ik zag het om me heen in mooie restaurants, maar ook op beurzen en bij mensen thuis.

Dank je wel! Wat is je favoriete EuroCave product?
De wijnkasten die we hebben aangeschaft voor ons restaurant Vigor uiteraard. 🙂 Ze sluiten naadloos aan bij onze wensen voor klimaat/bewaarkasten in onze zaak.

Top! En hoe bewaar jij thuis eigenlijk je wijn?
Thuis ben ik niet in staat wijn te bewaren, moet ik eerlijk bekennen. Geen geduld, maar dus ook geen klimaatkast tot dusver. Wijnen die mogen rijpen, liggen in de berging, die zowel goede temperatuur als luchtvochtigheid heeft. Maar het wordt zo onderhand wel eens tijd voor een fatsoenlijke kast ja, 😉 In ons restaurant hebben we 3 stuks 6182V kasten met die mooie glasdeuren erin. Een prachtige en praktische display van een deel van onze wijnkaart.

Fijn te horen. Wat is je favoriete zomerwijn en wat eet je daar het liefste bij?
Champagne (wat ook mijn favoriete winter, herfst en lente wijn is trouwens 😉 ) En omdat het zoveel diversiteit laat proeven en energie geeft, maar ook omdat je het bij zoveel verschillende smaken kan combineren. Waar je me ’s nachts voor wakker kan maken, is voor een combinatie van champagne en kaviaar…

Klinkt voortreffelijk. Wat is je favoriete wijnboek?
Wine Grapes van Jancis Robinson
(aanvulling door EuroCave: Jancis Robinson is een Britse wijncriticus, journalist en wijnschrijver. Ze schrijft momenteel een wekelijkse column voor de Financial Times. Ze geeft ook advies voor de wijnkelder van koningin Elizabeth II.)

Welk restaurant zou je graag (weer) eens bezoeken en waarom?
El Celler de Can Roca, wil er alweer zo lang naar terug. Zoveel inspiratie en respect voor de broers en hun filosofie. Wijnbijbel om van te kwijlen daar. Waanzinnig.
(aanvulling door EuroCave: El Celler de Can Roca is een Catalaans restaurant gelegen in Gerona. Het restaurant staat in de traditie van de Catalaanse gastronomie, maar is daar een zeer actuele versie van. Het restaurant biedt plaats aan een 45-tal bezoekers. Het wordt uitgebaat door de drie broers Roca.)

Prachtig omschreven! En nu… kies uit: kaas of chocola
Kaas geeft meer geluksmomenten en is meer divers. Chocolade is meer opvulling van kille leegte 😉

We kunnen tenslotte niet zonder beide. Kun je overleven zonder social media?
Gênant om te zeggen, maar het is zo’n wezenlijk onderdeel geworden van je dagelijks leven. Ik schaam me vaak (zeker thuis naar mijn vriendin Bo) voor hoeveel ik op Social Media zit.

Tja, wie niet tegenwoordig. Wat is de beste levensles die je van huis uit hebt meegekregen?
Wees goed voor anderen!

Kort maar krachtig! Wie zullen we vragen voor het volgende interview?
Sabas Joosten, Sommelier De Librije, pracht mens en zo’n fijne vakman.

Dank je wel! We zullen eens een balletje opgooien bij Sabas Joosten.