DIT HEB JE NODIG [4 PERSONEN]:

AARDAPPELSCHIJFJES

600 g vastkokende aardappelen, gewassen mét
schil
1 el olijfolie
fleur de sel en peper
een paar takjes tijm

NOTENPESTO

50 g notenmengeling (hazelnoten, walnoten,
cashewnoten…)
50 g gekookte kastanjes
100 g magere Griekse yoghurt
fleur de sel en peper

KABELJAUW EN TOMAAT

2 tomaten, in schijfjes
12 kerstomaten, gehalveerd
¼ rode ui, in ringen
een paar takjes tijm
1 teentje knoflook, geperst
600 g kabeljauw
1 el olijfolie
1 tl broodkruim

ZO MAAK JE HET:

AARDAPPELSCHIJFJES

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de aardappelen in schijfjes, wentel ze in olijfolie en leg ze naast elkaar op een ovenplaat. Kruid ze met fleur de sel, peper en tijm en gaar ze een halfuurtje in de voorverwarmde oven.

NOTENPESTO

Mix de noten, kastanjes en Griekse yoghurt. Kruid met fleur de sel en peper.

KABELJAUW EN TOMAAT

Wrijf een ovenschaal in met olijfolie, schik de tomaten, kerstomaten, uienringen, tijm en knoflook erin. Smeer een laagje notenpesto op de kabeljauw, wrijf daarboven met een penseel wat olijfolie en bestrooi met broodkruim. Leg de kabeljauw boven op de tomaten, plaats de schotel 15 à 20 minuten in de voorverwarmde oven bij de aardappelschijfjes.

WIJNTIP:

Mooi met een Crémant (dé Franse bubbel na Champagne). Vis en noten worden naar een hoger plan getild. Stil genot? Ga voor een Chardonnay.

Bijvoorbeeld de Wolf Blass Gold Label Chardonnay

Bron: Delicious Magazine