Voorgerecht voor 4 personen – 30 minuten
INGREDIËNTEN VOOR DE LAMSGEHAKTBALLETJES:
-
800 g lamsgehakt
-
2 takjes tijm, de blaadjes gerist
-
2 teentjes geperste knoflook
-
1 gesnipperde zoete ui
-
100 mL room
-
1 citroen (rasp)
-
1 tl. gemalen komijn
-
1 ei
-
2 el. panko
INGREDIËNTEN VOOR DE SAUS:
-
1 scheut olijfolie
-
1 teentje knoflook in plakjes gesneden
-
1 el. gehakte verse salie
-
100 mL kippenfond
-
100 mL lamsjus of vleesjus
-
2 gepelde tomaten in brunoise gesneden
-
1 verse chilipeper
-
1 tl. gemalen komijn
-
300 g gekookte orzo (Griekse pasta)
-
3 el. zachte schapenkaas
-
1 el. gehakte bladpeterselie
-
1 klontje gezouten boter
-
1 citroen
-
1 stuk Pecorino kaas
ZO MAAK JE HET:
Meng alle ingrediënten goed samen en vorm balletjes. Bak de balletjes aan in olijfolie en voeg de knoflook en salie toe. Blus met de kippenfond en lamsjus en warm op. Voeg de tomaten, chilipeper en komijn toe en laat 4 á 5 minuutjes mee stoven. Voeg de Griekse pasta toe en warm op. Doe het grootste deel van de schapenkaas erbij en meng goed. Roer de bladpeterselie met een klontje gezouten boter onder het geheel. Werk af met rasp van 1 citroen, rasp van pecorino en nog wat schapenkaas.
WIJNTIP:
Dit gerecht is lekker met:
- CHÂTEAU LA GARDE 2010, A.C. PESSAC LÉOGNAN
Lamsvlees is enerzijds subtiel en intens, anderzijds aards en sappig. Lekker bij een klassieke wijn! Kies een stevige én zachte variant, perfect bij deze verfijnde lamsbereiding.
Bron: WineLife