Korte termijn wijnopslag

Met korte termijn wijnopslag bedoelen we wijnconsumptie binnen 6 maanden na aankoop. De flessen wijn voor de korte termijn opslag zijn wijnen die u snel wenst te drinken na de aankoop of zijn flessen die u uit uw lange termijn opslag heeft gehaald. Ook al bent u niet van plan uw wijnen voor een lange termijn op te slaan of verder te laten rijpen, dan is het nog steeds belangrijk om uw wijn goed te bewaren om de kwaliteit van uw wijn te garanderen.

Wat zijn de ideale omstandigheden voor korte termijn wijnopslag?

U bewaart uw wijnen het beste in een omgeving waar de temperatuur zo weinig mogelijk schommelt en idealiter dient de temperatuur constant te zijn tussen de 10 en 14° C. Terwijl het rijpen bij deze korte termijn wijnen niet noodzakelijk is, is een stabiele temperatuur wel belangrijk om uw wijn te beschermen tegen vroegtijdige veroudering, veroorzaakt door extreme temperatuurschommelingen. Daarnaast is een relatief hoge luchtvochtigheid wenselijk evenals een trillingvrije en geurloze omgeving. Bovendien moet wijn altijd liggend worden opgeslagen om er voor te zorgen dat de kurk in contact is met de wijn en derhalve goed afgesloten is.

Waar bewaar je korte termijn drinkwijnen?

Om een consistente omgeving voor wijnopslag te creëren en om aan de meeste factoren te voldoen, zoals constante temperatuur en relatief hoge luchtvochtigheid, zijn wijnkasten een uitstekende optie voor de korte termijn wijnopslag. De wijnkasten van EuroCave voldoen aan alle aspecten voor het goed opslaan van de wijn, zowel voor de korte als de lange termijn opslag.

Lange termijn wijn opslag

Lange termijn wijnopslag geldt voor wijnen die u langer wenst op te slaan dan 6 maanden. Sommige wijnen die eerder worden gedronken komen ook de in lange termijn opslag als gevolg van de hoeveelheid flessen. Stel dat u een aantal kisten van uw favoriete wijnen tijdens uw laatste vakantie of bezoek aan uw wijnleverancier heeft gekocht en deze wijnen niet allemaal binnen 6 maanden drinkt, dan kunnen deze ook beter in de lange termijn opslag liggen

Ideale omstandigheden voor lange termijn wijnopslag

Deels heeft u het bovenstaand al kunnen lezen, maar nu gaan we het wat nauwkeuriger omschrijven:

  • Een constante temperatuur van 12° C
  • Een relatieve vochtigheid tussen de 60 en 75%
  • Vrij van geuren
  • Vrij van trillingen
  • Donker
  • Liggend bewaren

Waar vindt u oplossingen voor een goede lange termijn wijnopslag?

U hoeft echt niet een kasteel in Frankrijk te bezitten met een kelder waarvan de omgeving van nature voldoet aan alle bovenstaande vereisten, maar het mooiste is toch wel een eigen wijnkelder die aan alle eisen voldoet. Bent u niet in het bezit van een wijnkelder, dan zijn er prima alternatieven in de vorm van een wijnkast.  Wijnkasten zijn er in ieders budget en nemen heel weinig plaats in beslag. Op een halve vierkante meter kunt u al bijna 200 flessen kwijt.

De EuroCave wijnkasten

De wijnkasten van EuroCave voldoen aan alle eisen om uw wijnen verantwoord op te slaan, zowel voor de korte als lange termijn opslag. U heeft de keuze uit verschillende types, zodat u kunt bepalen welke wijnkast het beste bij uw wensen aan sluit:

  • 1 temperatuurzone wijnkast, voor het bewaren van wijn (ideaal voor lange termijn opslag)
  • 2 temperatuurzone wijnkast, als bij 1 zone met een extra vak voor het serveren van de witte wijn
  • 3 temperatuurzone wijnkast, als bij 2 zone met een extra vak voor het serveren van de rode wijn
  • Multi temperatuurzone wijnkast, voor het serveren van de wijn (ook prima voor korte termijn opslag)

Wilt u meer weten over de EuroCave wijnkasten dan kunt u onze site bezoeken, een kijkje komen nemen in onze showroom of advies vragen aan één van onze verkoopadviseurs (via de telefoon, mail of chat). Wij helpen u graag in het maken van de juiste keuze.

Bent u wel de gelukkige bezitter van een wijnkelder, dan heeft EuroCave verschillende modulaire wijnrekken voor de perfecte wijnopslag. Voldoet de kelder niet aan de voorwaarden voor het goed bewaren van de wijn, dan kan de INOA wijnkelderkoeling uitkomst bieden.