Hoofdgerecht voor 4 personen – 60 minuten
INGREDIËNTEN:
- 1 el fijn zeezout
- 2 tl suiker
- 4 hele regenboogforellen (ingewanden verwijderd)
- 1 el extra vergine olijfolie
- ¼ tl zwarte peper (gekneusd)
- 2 limoenen (in dunne schijfjes)
INGREDIËNTEN VOOR DE DILLESAUS:
- 125 ml zure room
- 1 tl dijonmosterd
- 1 kleine teen knoflook (geperst)
- 15 g dille (fijngehakt)
- 1 tl citroenrasp
- 1 el citroensap
- ½ tl suiker
ZO MAAK JE HET:
- Los het zeezout en de suiker op in 500 ml koud water. Leg de forellen erin en laat 20 min. staan.
- Steek in de tussentijd de BBQ aan en maak de dillesaus. Meng alle ingrediënten voor de dillesaus goed door elkaar en breng op smaak met een beetje zout.
- Haal de forellen uit het water. Dep droog en bestrooi van binnen en buiten met de gekneusde peper. Smeer de buitenkant in met de olijfolie.
- Vul de vissen met de limoenschijfjes.
- Doe de forellen in een BBQ-visklem zodat je ze gemakkelijk kunt draaien.
- Grill ongeveer 4 min. Zet het rooster hoger en laat de vis nog ongeveer 4 min. garen.
- Serveer de vis met de dillesaus. Lekker met aardappels uit de oven en peultjes.
WIJNTIP:
Dit gerecht is lekker met:
- Van Loveren Sauvignon Blanc
- Lavis classici Pinot Grigio
- Frescobaldi Castello di Pomino
Lichte, witte wijnen met een grassig of kruidig karakter pikken de frisse tonen uit dit visgerecht mooi op. De Sauvignon Blanc legt het accent op de opwekkende frisheid van de limoen, de Pinot Grigio op het kruidige van de dille en de milde Pomino Bianchi (chardonnay-pinot blanc) op de romigheid van de forel.
Bron: WineLife