Michel Roux Senior, de beroemde sterren chef, hernieuwde zijn vertrouwen in EuroCave

Michel Roux en zijn zoon Alain opende eind vorig jaar een nieuwe brasserie. Roux at Skindles is een chique Frans geïnspireerde Brasserie in Taplow, Buckinghamshire, met een prachtig uitzicht op de rivier de Theems vanaf het terras en het balkon.
Roux at Skindles is zes dagen per week geopend en biedt een all-day menu in het brasserie-stijl restaurant gelegen op de begane grond en de cocktailbar gelegen op de eerste verdieping. Een intieme besloten eetzaal met 14 plaatsen op de tweede verdieping, voor privéfeesten en vergaderingen, maakt deze speciale locatie compleet. Met lokale en seizoensgebonden ingrediënten wordt een klassiek modern Frans brasseriemenu aangeboden, variërend van ontbijt tot lunch en diner, maar ook brunch of Sunday Roast.

Voor hun nieuwe onderneming hebben ze hun vertrouwen in ons merk hernieuwd door drie EuroCave wijnkasten te kiezen om perfect voor hun wijnen te zorgen. We hebben ze gevraagd ons meer te vertellen over hun loyaliteit.

Waarom heeft u voor EuroCave gekozen?

“Ik gebruik EuroCave al jaren met veel succes in mijn restaurants. Waaronder Le XIX in Crans Montana, Zwitserland, Roux at Skindles in Taplow Riverside, een nieuwe onderneming met mijn chef-kok zoon Alain en The Waterside Inn, Bray-on-Thames. Hier hebben we gedurende 35 opeenvolgende jaren 3 Michelin-sterren gehouden, het langste van ieder restaurant ter wereld buiten Frankrijk. In The Waterside Inn hebben we een grote kelder met meer dan 1000 Franse wijnen. We worden briljant bediend door twee grote wijnkasten met bijna 400 wijnen.
Loyaliteit aan een merk is gemakkelijk en logisch met EuroCave. Als je tevreden bent met een product en leverancier, is het belangrijk om te proberen te investeren in die relatie. Ik kon me niet voorstellen een nieuw project te creëren, zoals onze nieuwe brasserie, Roux at Skindles, zonder de steun van mijn vertrouwde leveranciers.”

Bent u tevreden met ons product?

“Het product voldoet aan onze volledige verwachtingen en vereisten. Het succes van onze onderneming is afhankelijk van het vermogen om onze wijnen op de perfecte temperatuur te bewaren en serveren. Van even groot belang is een onberispelijke, stijlvolle presentatie. We waarderen de strakke, eigentijdse maar toch tijdloze stijl van de wijnkasten en het nut dat ze ons bieden. EuroCave is de perfecte partner. We delen dezelfde ethos met de uitstekende service en producten van EuroCave, waardoor onze eigen veeleisende normen worden verbeterd. Als klant verwachten we niets minder van onze leveranciers en onze klanten verwachten niets minder van ons.”

Hoe maakt u gebruik van onze producten en verhogen ze de klanttevredenheid?

“Het is van groot belang dat we volledig kunnen vertrouwen op de perfecte opslagomstandigheden van EuroCave voor onze wijnen. Dit vertrouwen stelt ons in staat om ons te concentreren op onze kernactiviteit, met name wijnen te verkopen als aanvulling op gerechten die door onze klanten zijn gekozen. Onze klanten zijn goed geïnformeerd en verwachten dat hun wijnen op de perfecte temperatuur worden geserveerd. Dit is dus essentieel voor het succes van onze onderneming en om onze reputatie te behouden.”

Is uw wijnomzet toegenomen sinds het gebruik van onze producten?

“Ik zou zeggen dat onze EuroCave producten onmisbaar zijn en ons helpen onze omzet in onze restaurants te maximaliseren, vooral tijdens de zomermaanden. Zonder deze essentiële apparatuur zouden we gewoonweg niet kunnen opereren volgens de hoge normen en service waarnaar we streven.”

Zou u onze producten aanbevelen en aan wie?

“Ik zou de EuroCave producten aanbevelen aan hotels, restaurants, sommeliers en amateurkenners thuis. Het is de beste investering die een wijnliefhebber of bedrijf zou kunnen doen om ervoor te zorgen dat hun wijnen in topconditie blijven.”

MICHEL ROUX SR

De in Frankrijk geboren chef, restaurateur, auteur, leraar en pionier Michel Roux is een culinaire legende. Hij is één van de grondleggers van de fijne keuken in het Verenigd Koninkrijk en heeft een revolutie teweeggebracht in de Britse restaurantscene. Michel heeft enorm veel succes gehad sinds hij in 1967 zijn eerste restaurant, de befaamde Le Gavroche in Londen, met zijn broer Albert opende. Dit werd het eerste restaurant in het Verenigd Koninkrijk dat één, twee en daarna drie Michelin-sterren kreeg. Een paar jaar later opende Michel The Waterside Inn te Berkshire, dat nu al meer dan 30 jaar drie Michelin-sterren heeft, langer dan welk ander restaurant dan ook in de wereld buiten Frankrijk.

Talloze andere culinaire onderscheidingen zijn verdiend door Michel, die in 2002 een OBE (Order of the British Empire) had ingelijfd en de Chevalier de la Legion d’Honneur in 2004. Sinds 1983 heeft Michel 12 boeken gepubliceerd waarvan meer dan 2,5 miljoen exemplaren zijn verkocht en in 33 landen zijn gepubliceerd.

Hij is verschenen in verschillende tv-series, waaronder BBC 1 Saturday Kitchen. In The Roux Legacy, dat in 2012 werd uitgezonden, werd de Roux-familie door de vooraanstaande culinaire critici en topchefs omschreven als de belangrijkste culinaire invloed ooit in Groot-Brittannië. Tegenwoordig probeert Michel zijn expertise door te geven, op zoek naar kansen om de jongere generatie te inspireren. Hij is een beschermheer van The Roux Scholarship, een initiatief uit 1984 dat is begonnen met zijn broer die Britse koks in de wereld koestert en promoot.

ALAIN ROUX

Michel’s zoon Alain Roux zet de illustere Roux-kookdynastie voort. Na een stage in gebak werkte Alain zeven jaar in enkele van de meest opvallende keukens van Frankrijk, waaronder La Côte Saint-Jacques in Joigny en Restaurant Pic in Valence.
In 1992 trad hij in dienst bij The Waterside Inn, waar Alain samen met zijn vader chef-kok werd in 2000 en enkele jaren later het roer overnam. Alain is co-voorzitter met zijn neef, Michel jr., van de Roux Scholarship en een Master Pâtissier in de Internationale Vereniging Relais Desserts, waarbij hij een van de beste banketbakkers ter wereld is.

Bekijk de meest recente case studies…

Of ga naar de overzichtspagina.