Particuliere wijnkamer

Modulothèque & INOA50

Voor een particuliere wijnliefhebber, hebben we een prachtige wijnkamer ingericht in samenwerking met Lerno BVBA uit Schepdaal (België). De klant wilde een overzichtelijk wijnrek met verschillende opslagmogelijkheden voor “enkele” flessen en grotere partijen. De ruimte moest optimaal benut worden en bovendien geklimatiseerd op 12° C.

Doelstelling

In de ruimte van ongeveer circa 550 x 140 x 240 cm (l x b x h), wilde de klant graag 1400 wijnflessen kunnen opslaan. Naast een goede uitstraling, moest het wijnrek stabiel zijn, flexibel en een goed overzicht bieden.

Oplossing

Het deel wat EuroCave in dit bijzondere project voor haar rekening heeft genomen zijn de wijnrekken en wijnkelder koeling. Gekozen is voor Modulothèque bestaande uit 8 x bodemmodules en 21 x basismodules. Voor de indeling is gekozen voor 50 Hand van de Sommelier schuifplateaus en 11 kruismodules. Voor de afwerking is gekozen voor de boogvormige topafwerking. Voor de koeling is gebruik gemaakt van de INOA50, welke ervoor zorgt dat de temperatuur, luchtvochtigheid en  luchtcirculatie perfect afgestemd wordt voor het bewaren van de wijnen op 12° C, met een relatieve vochtigheid tussen de 60 en de 75%.

Resultaat

Een unieke wijnkamer met het perfecte bewaarklimaat voor de 1400 wijnen van deze particuliere wijnliefhebber. De glaswand biedt volledig zicht op de mooie wijncollectie en doordat de vloer doorloopt, lijkt de ruimte optisch veel groter. Er is ruimte voor uitbreiding, mocht de wijncollectie nog gaan groeien.

Of ga naar de overzichtspagina.