Een gepensioneerde Australische chirurg zal de volgende keer wel twee keer nadenken voordat hij nog een monteur zijn huis binnenlaat. De man claimt dat verstrooidheid van een onderhoudsmonteur zijn wijnvoorraad, die tonnen waard is, heeft aangetast. De financiële schade aan zijn wijncollectie, die flessen ter waarde van meer dan 20.000 euro bevat, wordt geschat op een slordige 270.000 euro.

Het verhaal zit zo. De man, Spero Raptis, maakte gebruik van een airconditioningsunit om de omstandigheden in zijn wijnkelder voortdurend optimaal te houden. Recentelijk begon de airconditionsunit kuren te vertonen, waarop Raptis de aircofirma belde om deze na te laten kijken. De monteur constateerde dat een condensator defect was, en beloofde de volgende dag terug te komen. Volgens Raptis liet de monteur de airco echter met de verkeerde instellingen achter, waardoor de wijnkelder al snel veranderde in een Turks stoombad. Toen Raptis hierachter kwam, was de temperatuur al zover opgelopen dat het voorts onmogelijk was de waardevolle wijnvoorraad nog in veiligheid te brengen.

De wijnvoorraad van Raptis bevatte onder andere verscheidene flessen van de gerenommeerde Australische wijnhuizen Penfolds Grange, Rockford, Geoff Merrill en Reschke, alsmede talrijke Franse klassiekers. In totaal zijn 1253 flessen wijn vergaan in de zeer plaatselijke hittegolf – volgens Raptis is 75 procent van de waarde van zijn wijnkelder hiermee als sneeuw voor de zon verdwenen.

Voor Raptis zit er niet veel anders meer op dan zijn ellende wegdrinken…tja, niet alleen je hoofd, maar ook je wijn koel houden!

Natuurlijk was dat met een wijnkelderkoeling van EuroCave nooit gebeurd! EuroCave levert producten die beveiligd zijn tegen extreme temperaturen, heeft eigen servicemonteurs die begrijpen hoe belangrijk de wijnvoorraad voor u is en bovendien vinden wij dat u geen airco in uw wijnkelder moet plaatsen. Wijn koel houden doe je alleen op de juiste manier als je een INOA wijnkelderkoeling kiest.

Bron: Fok.nl