Het is maar goed dat katten negen levens hebben, het beestje Aljosha kon zijn levens in ieder geval goed gebruiken. Het beest raakte per ongeluk opgesloten in de wijnkelder van zijn baasjes en dronk vervolgens bijna veertig euro aan wijn weg. Niet gek ook dat de kat, toen hij eenmaal weer vrij was, te maken had met een kater van drie dagen.

Vermist

De Duitse Claudia von Büren kon haar geliefde kat Aljosha nergens vinden. Ze raakte bezorgd, en verspreidde 150 folders van de kat in haar stad Würselen, zo schrijft the Local. Maar tevergeefs, want het beestje bleef vermist. Zeven weken later had Claudia de hoop op het vinden van haar kat dan ook wel een beetje opgegeven. Tot ze de deur van de wijnkelder opendeed. Daar lag namelijk haar vermiste huisdier; in een plas vol wijn.

Alcoholvergiftiging

Nadat ze het arme diertje had gevonden spoedde Claudia zich meteen naar de dierenarts. Aljosha had namelijk in totaal drie flessen wijn weggeslobberd, wat voor een klein beest als een kat een enorme hoeveelheid is. „Hij was meer dood dan levens toen ik hem vond”, vertelt Claudia. „De dierenarts vertelde me dat hij alcoholvergiftiging had.”

Water

Inmiddels gaat het naar omstandigheden goed met Aljosha. Het beest heeft wel drie dagen moeten herstellen van zijn fikse kater. Hij is nu weer thuis, maar durft volgens zijn baasje zelfs geen water te drinken uit de angst dat het wijn blijkt te zijn.

Toch liever een wijnkast

Ter voorkoming van bovenstaande minidrama’s kunt u dus beter een wijnkast hebben dan een wijnkelder. Daar kan de kat zich zeker niet in verstoppen. Of vaker een fles wijn drinken, dan zit uw geliefde huisdiertje niet zo lang opgesloten!