• Salade van Grapefruit, Vijgen en Mozzarella

    Salade grapefruit vijgen mozzarella

Voorgerecht voor 4 personen – 15 minuten

INGREDIËNTEN VOOR DE DRESSING:

  • 8 el sinaasappelsap
  • 1 el citroensap
  • 2 tl vloeibare honing
  • 5 el extra vergine olijfolie
  • Zeezout en peper

INGREDIËNTEN VOOR DE SALADE:

  • 2 grapefruits
  • 1 sinaasappel
  • 6 verse vijgen
  • 1 kleine vinkel
  • 6 bladen frisee sla
  • 2 bollen mozzarella
  • 4 el extra vergine olijfolie
  • Snufje rode pepervlokken (optioneel)
  • zeezout en peper

ZO MAAK JE HET:

  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing en breng op smaak met zout en peper.
  2. Snijd de grapefruits en sinaasappel in dunne plakken Verwijder met een mes de schil en het wit.
  3. Snijd of scheur de vijgen in kwarten.
  4. Snijd de venkel flinterdun m.b.v. een mandoline of een goed scherp mes.
  5. Leg wat frisee sla op de borden. Leg de grapefruit, sinaasappel, vijgen en venkel ertussen.
  6. Leg er een halve bol mozzarella bij , of scheur deze ook in stukken. Sprenkel de dressing over de salade en giet wat olijfolie over de salade en giet wat olijfolie over de mozzarella.
  7. Bestrooi met zout en peper en een klein beetje gedroogde rode pepervlokken en serveer.

WIJNTIP:

Dit gerecht is lekker met:

  • Durello Settecento
  • Mount vernon sauvignon blanc

Italiaanse bubbels doen het geweldig bij salades met fris fruit. Een speelse Prosecco maakt er een tintelfris geheel van. De Settecento 33 is pittiger en kruidiger en pakt het milde grapefruitbittertje goed op. Datzelfde gebeurt in combinatie met de geurige Sauvignon Blanc. Zijn knisperende zuren halen het rinse van de mozzarella mooi naar boven.

Bron: WineLife