Spaghetti Carbonara

Hoofdgerecht voor 3 a 4 personen – 25 minuten

Ingrediënten

  • Pak spaghetti 500 gram
  • Doosjes champignons 250 gram
  • Gesneden reepjes magere spek 250 gram
  • Kipreepjes 250 gram
  • Flesje kookroom 250 ml.
  • Stukje Parmezaanse kaas 200 gram
  • Drie teentjes knoflook

 Bereiding

  1. doe in de pan een beetje olijfolie
  2. snij de kip in kleine stukjes, maak deze op smaak met zout en peper en braadt de kip gaar
  3. snij de champignons fijn en voeg deze samen met de reepjes spek toe aan de kip
  4. voeg de teentjes knoflook toe
  5. bak dit allemaal in circa 20 minuten gaar
  6. voeg de kookroom toe. Breng het geheel aan de kook
  7. roer circa 100gram kaas door de saus
  8. vul een pan met ruim water en kook de spaghetti in 9 a 10 minuten gaar
  9. giet de spaghetti af en meng de spaghetti met de saus
  10. maak het gerecht af met de Parmezaanse kaas

Wijnkeuze

Mabis – Oropasso IGT

Deze wijn is het witte zusje van de Neropasso. Een blend van Garganega en Chardonnay. Een mooie volle wijn met een prima prijs/kwaliteit verhouding.

Beschrijving

  • Regio: Veneto
  • Jaar: 2015
  • Druivensoorten: 60% Garganega, 40% Chardonnay
  • Kleur: Strogeel
  • Geur: Aroma’s van bloemen en tonen van citrusvruchten en geel fruit.
  • Smaak: Een volle, frisse, fruitige wijn met een minerale afdronk
  • Past goed bij: Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaaldieren, witvlees, gerijpte kazen of als aperitief.
  • Serveertemperatuur: 8-10 graden
  • Alcoholpercentage: 13,5%

Bron: Italia Mondo