Spaghetti Carbonara
Hoofdgerecht voor 3 a 4 personen – 25 minuten
Ingrediënten
- Pak spaghetti 500 gram
- Doosjes champignons 250 gram
- Gesneden reepjes magere spek 250 gram
- Kipreepjes 250 gram
- Flesje kookroom 250 ml.
- Stukje Parmezaanse kaas 200 gram
- Drie teentjes knoflook
Bereiding
- doe in de pan een beetje olijfolie
- snij de kip in kleine stukjes, maak deze op smaak met zout en peper en braadt de kip gaar
- snij de champignons fijn en voeg deze samen met de reepjes spek toe aan de kip
- voeg de teentjes knoflook toe
- bak dit allemaal in circa 20 minuten gaar
- voeg de kookroom toe. Breng het geheel aan de kook
- roer circa 100gram kaas door de saus
- vul een pan met ruim water en kook de spaghetti in 9 a 10 minuten gaar
- giet de spaghetti af en meng de spaghetti met de saus
- maak het gerecht af met de Parmezaanse kaas
Wijnkeuze
Mabis – Oropasso IGT
Deze wijn is het witte zusje van de Neropasso. Een blend van Garganega en Chardonnay. Een mooie volle wijn met een prima prijs/kwaliteit verhouding.
Beschrijving
- Regio: Veneto
- Jaar: 2015
- Druivensoorten: 60% Garganega, 40% Chardonnay
- Kleur: Strogeel
- Geur: Aroma’s van bloemen en tonen van citrusvruchten en geel fruit.
- Smaak: Een volle, frisse, fruitige wijn met een minerale afdronk
- Past goed bij: Deze wijn is heerlijk bij pasta, risotto, soep, vis, schaaldieren, witvlees, gerijpte kazen of als aperitief.
- Serveertemperatuur: 8-10 graden
- Alcoholpercentage: 13,5%
Bron: Italia Mondo