• Technologische expertise

    Expertise EuroCave

Technologische bekwaamheid om te garanderen dat onze kasten voldoen aan alle criteria voor optimale wijnrijping.

De geschiedenis van EuroCave benadrukt een streven naar excellentie door innovatie

EuroCave is continu bezig met het bedenken van creatieve oplossingen met betrekking tot het bewaren en serveren van wijn. In wetenschappelijke termen wordt dit vertegenwoordigd door een aantal geregistreerde patenten en partnerschappen met vooraanstaande onderzoekslaboratoria.

Elk product van EuroCave profiteert van de oenologische kennis en expertise van de experts die ze ontwerpen en produceren:

  • Een eigen engineering- en ontwerpafdeling heeft meer dan 11 ingenieurs die onvermoeibaar werken aan het ontwerpen en maken van producten op het snijvlak van ontwerp en technologie.
  • Er zijn meer dan 12 patenten aangevraagd.
  • De fabriek in Noord-Frankrijk heeft meer dan 60 medewerkers: ook volledig in eigen beheer. De fabriek van de EuroCave Groep heeft nu machines voor plaatbewerking, assemblage, schuiminjectie en controle. Hierdoor kan het merk een kwaliteitsniveau garanderen dat voldoet aan de strengste internationale normen.

Om de producten voortdurend te verbeteren, test het bedrijf ze op effectiviteit met behulp van wetenschappelijke methoden. Met dit in gedachten heeft EuroCave een groep deskundigen van INSA * opdracht gaf om een vergelijkende studie van trillingen in wijnkasten uit te voeren. De resultaten zijn overtuigend: EuroCave wijnkasten genereren 6 keer minder trillingen dan concurrerende producten – een conclusie die consumenten kan helpen de juiste wijnkast te kiezen.

* Institut National des Sciences Appliquées de Lyon – Lyon nationaal instituut voor toegepaste wetenschappen