• Wanneer een 1,2,3 of multi temperatuurzone wijnkast?

EuroCave is expert op het gebied van het bewaren en serveren van wijn. We hebben gemerkt dat het niet altijd duidelijk is dat er meerdere type wijnkasten bestaan en welk type u het beste zou kunnen kiezen. Voor u de 1,2,3 en multi zone wijnkasten op een rijtje.

1 zone wijnkast

De meeste 1 zone wijnkasten van EuroCave zijn instelbaar van 5 tot 22°C. Daardoor is deze perfect te gebruiken als een bewaarkast (ideale bewaartemperatuur van wijn is 12°C), maar ook als serveerkast voor witte of rode wijn. Witte wijn wordt geserveerd rond de 11°C en rode wijn rond de 18°C (afhankelijk van de wijn, maar om een indicatie te geven). De wijnkasten zijn dus geschikt voor particulier en professioneel gebruik.

  • Ideaal om wijn te bewaren, de vervanging van een natuurlijke wijnkelder. Bekijk al onze wijnbewaarkasten.
  • Voor het serveren van rode of witte wijn (gehele wijnkast op dezelfde temperatuur). Bekijk al onze wijnserveerkasten voor professioneel gebruik.

2 zone wijnkasten

Professioneel: de 2 zone wijnkast voor de horeca is een wijnkast die in het midden een scheidingspaneel heeft en daarmee het compartiment voor het serveren van de witte wijn scheidt van het compartiment voor het serveren van de rode wijn.

  • Ideaal voor het serveren van rode en witte wijn

3 zone wijnkasten

De 3 zone wijnkasten zijn in hoofdzaak bedoeld om de wijn te bewaren en hebben onderin de kast een frappeervak voor het serveer klaar hebben liggen van zo’n 12 flessen witte wijn en bovenin de wijnkast een chambreervak om 12 flessen rode wijn op de juiste drinktemperatuur klaar te hebben liggen. De perfecte combi wijnkast voor privé gebruik.

  • Ideaal om te bewaren met als extra een vak voor 12 flessen witte wijn en een vak voor 12 flessen rode wijn op drinktemperatuur. Bekijk onze 3 zone wijnkasten.

Multi zone wijnkasten

De multi zone wijnkasten zijn bedoeld om de wijn op drinktemperatuur te hebben klaarliggen. Van champagne onderin tot bordeaux bovenin de kast en alles daar tussen in. Deze wijnkasten zijn geschikt voor de particulier die zijn wijn niet echt bewaard (echt bewaren doen we pas als wijn gekocht wordt om te rijpen, dus laten we zeggen vanaf 1 a 2 jaar bewaren), maar het wel op prijs stelt een fles wijn op de juiste serveertemperatuur uit de kast te pakken. En natuurlijk voor de horeca.

  • Ideaal voor het op serveer temperatuur klaar hebben liggen van verschillende wijnen, van champagne tot aan de bordeaux

Bezoek onze overzichtspagina met wijnserveerkasten voor particulier gebruik.