Wijnblunders, deel 5

Blunder 22: foutje van € 5000

De wijn smaakte een gezelschap in restaurant Hawksmoor in Manchester zo goed dat ze nog een fles wilde. Die kregen ze niet. De eerste fles was namelijk een vergissing. De klant had gevraagd om  een fles Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande uit 2001. Die staat voor 210 pond op de kaart. De serveerster, die nog werd ingewerkt, pakte een fles waarvan de naam wel een beetje gelijkenis vertoont: Château Le Pin Pomerol 2001. Alleen is dat een topwijn die 4500 pond moet kosten. De wijn wordt in recensies beschreven als “legendarisch” en “mythisch”. Terwijl de gasten de wijn dronken had de bediening de fout al ontdekt. En een tweede fles was er niet. De eigenaar van het restaurant zegt op twitter dat hij hoopt dat de gasten hebben genoten. En de serveerster heeft hij vergeven. Fouten worden nu eenmaal gemaakt.

Blunder 23: vrouw geeft per ongeluk £ 15.000 aan wijn uit op eerste date

Een vrouw heeft de wijnkaart verkeerd gelezen in één van de vier restaurants van The Shard, in de overtuiging dat de £ 5.000 wijn die ze bestelde £ 50 per fles kostte. In de loop van de avond bestelde ze nog twee flessen, wat neerkwam op een rekening van £ 15.000. Niet in staat om meteen te betalen, heeft de vrouw in kwestie nu een automatische incasso lopen bij The Shard, wat haar 10 jaar zal kosten om te betalen.

We zullen eerlijk zijn… er gaan geruchten dat deze blunder niet echt gebeurd is…

Blunder 24: wijnblunder Down Under

Honderden flessen nep Jacob’s Creek werden in het Verenigd Koninkrijk in beslag genomen, omdat het woord ‘Australië’ verkeerd was gespeld op de etiketten. De wijn zou afkomstig zijn uit China. De Britten konden het echter als grap niet laten een wrange opmerking over de Britse perceptie van het Aussie IQ te maken.

Blunder 25:  zonder woorden

Bronnen
Times – welingelichtekringen.nl
Thedrinksbusiness.com

Bekijk meer wijnblunders: