Een wijnkast in de keuken, waar moet u op letten?

Bij het integreren van een wijnkast in de keuken, zijn er wat handige vragen die u uzelf en uw klant kunt stellen om tot de beste keuze te komen én teleurstellingen in de toekomst te voorkomen.

Vraag 1: bewaren of serveren?

Wil de klant de wijn bewaren? Dan is een één temperatuurzone wijnkast, ingesteld op 12° C perfect. Wil de klant de wijn op drinktemperatuur klaar hebben liggen? Kies dan voor een multi temperatuurzone wijnkast, met een verloop van bijvoorbeeld 8 tot 18° C. Wil de klant zowel bewaren als serveren dan zijn er wijnkasten met drie temperatuurzones.

Vraag 2: de capaciteit?

Wil de klant uitgaan van een bepaalde ruimte die beschikbaar is óf heeft hij een aantal flessen die hij perse in de wijnkast kwijt wil kunnen. De meeste series zijn verkrijgbaar in (XS), S, M en L, met een capaciteit variërend van 12 tot 213 flessen.

Vraag 3: inbouw of losstaand?

Wordt de wijnkast ingebouwd én moet hij voldoen aan compacte afmetingen? Kijk dan bij de Tête à Tête, Compact en Inspiration serie. Wordt de kast ingebouwd, maar kan de wijnkast wat dieper zijn, dan komen ook de Première, Pure en Revelation in aanmerking.

Vraag 4: welke deur?

EuroCave biedt vele opties aan deuren:

  1. Dichte deur
  2. Glasdeur met kader
  3. Full glass deur
  4. Deur-op-deur systeem
  5. Deur-op-glasdeur systeem
  6. Glasdeur met rvs rand

Bekijk ook even aan welke zijde het scharnier dient te zitten bij het maken van een keuze.

Let op: niet alle deuren zijn op alle series verkrijgbaar

Vraag 5: welke plateaus?

EuroCave heeft een grote verscheidenheid aan het presenteren van de wijnflessen op verschillende plateaus: opslagplateaus, schuifplateaus, uitschuifbaar presentatieplateau en nog veel meer.

Advies nodig?

EuroCave heeft een team van adviseurs klaar zitten om u te helpen met het maken van de beste keuze voor uw klant. Hoe u in contact kunt komen?

  1. Telefonisch – 03 808 1242, extensie 1
  2. E-mail – sales@eurocave.be
  3. Chat – zie site pop-up
  4. Bezoek “aan huis” – vraag bezoek aan via het contactformulier