Wijnkelder, wijnkast(en) of maatwerk wijnwand?

Vooropgesteld, u bent wijnliefhebber of wijnprofessional en u heeft een aardige voorraad wijn waar u heel zuinig op bent en die u op de best mogelijke manier wilt bewaren. Wat is dan de beste oplossing voor uw wijnopslag?

In bezit van een ondergrondse wijnkelder?

Dan zullen veel mensen jaloers op u zijn, want niets is mooier dan een natuurlijk wijnkelder. Waar moet u op letten? Als eerste dat de temperatuur constant is, bij voorkeur rond de 12 graden C. Daarbij is een relatief hoge luchtvochtigheid van belang, tussen de 60 en 75%. Is dat niet het geval, dan begint u met het plaatsen van een wijnkelderkoeling, zoals de INOA.

Voor de inrichting kijkt u het beste op onze overzichtspagina van de wijnrekken, voor een ruime keus aan modulaire en praktische wijnrekken.

Geen wijnkelder, geen probleem!

EuroCave biedt vele modellen wijnkasten die het ideale kelderklimaat nabootsen. Zo kunt u op elke gewenste plaats in huis eenvoudig een wijnkelder creëren. Op nog geen ½ vierkante meter, kunt u ruim 200 flessen bewaren. U kunt alle verschillende series vinden op de overzichtspagina van de wijnkasten.

Twijfelt u tussen een wijnkamer maken en wijnkasten kopen? Als uw wijnvoorraad maximaal 400 wijnflessen bevat, dan zullen de wijnkasten goedkoper zijn, minder stroom verbruiken, minder ruimte innemen en eenvoudig te plaatsen zijn. Bij een wijnvoorraad van meer dan 400 flessen kunnen we de wijnkamer en de wijnkasten ter vergelijking naast elkaar zetten, zodat u een gedegen beslissing kunt maken.

Een eye-cather voor uw wijn

Op een prominente plaats uw wijnen presenteren in een maatwerk wijnvitrine of inloopwijnkast is ook een optie. Hierbij is “alles” mogelijk en kan het ontwerp van uw wensen gerealiseerd worden. Omdat het maatwerk is, is de looptijd van zo’n project zo’n 18 weken, van idee tot realisatie en dient u rekening te houden met een budget van € 23.000 per strekkende meter voor een dergelijke wijnopslag.

Een alternatief zou een glazen wand kunnen zijn met daarachter een wijnrek naar keuze en natuurlijk dient er dan nog een wijnkelderkoeling geplaats te worden.

En om dan nog maar een keuze te geven: maatwerk met standaard wijnkasten: de wijnkasten van EuroCave laten zich perfect inbouwen in een meubel en is zo geheel in stijl te integreren in uw interieur.

Advies en informatie

De adviseurs van EuroCave begeleiden u graag met uw project om de beste oplossing voor uw wijnopslag te creëren. Visualisatie via 3D behoort tot de mogelijkheden. Neem contact met ons op of bezoek onze showroom.