Als keukenhandelaar moeten u en uw verkopers van alle markten thuis zijn. Uw keukenkennis zal heel breed en veelzijdig zijn, maar hoe is uw kennis over het bewaren en serveren van wijn? EuroCave legt u in 5 minuten uit hoe u uw klant van het beste advies kan voorzien.

Wil uw klant de wijn bewaren of juist serveerklaar hebben liggen?

Bewaren

Het bewaren van wijn is van belang als wijnen een aantal jaren moeten rijpen. Dus als een wijn jong gekocht wordt en een aantal jaren opgelegd wordt om op dronk te komen. De beste bewaartemperatuur is 12C (met een relatieve vochtigheid tussen de 60-75%, donker, vrij van trillingen, vrij van geuren en waar de flessen liggend bewaard worden).

Wat adviseert u?

Een wijnkast met 1 temperatuurzone die ingesteld kan worden op 12C en het ideale wijnkelderklimaat perfect nabootst.

Serveren

90% van de wijnen die geproduceerd worden zijn wijnen die al op dronk zijn. Deze dienen juist binnen enkele jaren gedronken te worden en wellicht heeft uw klant liever dat deze wijnen op de juiste drinktemperatuur klaar liggen, dus om meteen gedronken te worden.

Wat adviseert u?

Een wijnkast met 2 of multi temperatuurzones. Met 2 temperatuurzones kiest de klant voor 1 zone voor alle witte wijnen en 1 zone voor alle rode wijnen. Met multi temperatuurzones kiest de klant voor een oplopende temperatuur in de wijnkast, zodat er maximaal 13 niveaus met verschillende temperatuurzones ontstaan.

Welke vragen stelt u?

  1. Hoeveel flessen wilt u bewaren? Of een andere vraag: hoe groot moet de wijnkast zijn. We hebben de afmetingen XS, S, M en L.
  2. Welke deur wilt u voor uw wijnkast? EuroCave heeft 4 mogelijkheden: full glass, glas met rvs rand, deur op deursysteem en deur op glasdeursysteem.
  3. Welke indeling wilt uw klant in de wijnkast? De keuze bestaat in bijna alle gevallen uit schuifplateaus en presentatieplateaus, naar eigen inzicht te combineren.

Met deze vragen komt u altijd bij het door de klant gewenste model uit.

EuroCave configurator

Een hele handige tool is de EuroCave configurator. Deze loodst u en uw klant door de verschillende opties heen, zodat snel het gewenste model is gevonden.

Open flessen wijn bewaren

De vraag zal niet zo snel bij u neergelegd worden, maar het is toch handig om te weten dat een geopende fles wijn normaal maximaal een dag bewaard kan worden. Tegenwoordig zijn er diverse systemen om de wijnen tot 10 dagen te bewaren. Een voorbeeld hiervan is de Tête-à-Tête, een miniwijnbar waarbij 2 flessen gevacumeerd kunnen worden.

Hulp nodig?

Heeft u onze hulp nodig in een project waar u mee bezig bent? Laat het ons horen. Onze adviseurs staan u graag met raad en daad terzijde.