Veel verschillende woorden voor hetzelfde product: een kast om de wijn goed in te bewaren, goed uit te kunnen serveren of voor de liefhebbers: goed in te kunnen presenteren. EuroCave gebruikt ook al deze woorden, maar deze zijn eigenlijk nietszeggend. Veel belangrijker is de functie van de wijnkast. Deze lichten wij u graag toe:
Wijnkoelkast voor het bewaren
Hoe bewaar je wijn het beste?
- een constante temperatuur van 10 tot 14° C
- een hoge relatieve vochtigheid tussen de 60 en 75%
- donker (vrij van UV stralen)
- trillingvrij
- vrij van geuren
- … en de flessen moeten liggen.
Wanneer kiest u voor een bewaarkast?
- Als uw wijnen voor langere tijd wilt bewaren (opleggen) en deze wilt laten rijpen
- Als u uw wijnen gewoon goed wilt wegleggen tot het moment dat u ze wilt drinken
De volgende series komen in aanmerking:
Wijnkoelkast voor het serveren
Serveren van wijn op de juiste temperatuur is heel belangrijk om de smaak fgoed tot zijn recht te laten komen. Een wijnkoelkast met verschillende temperatuurzones biedt de mogelijkheid om al uw wijnen op de perfecte serveertemperatuur klaar te hebben liggen, om direct te kunnen drinken. Wanneer kiest u een serveerkast?
- Als uw wijnen al op dronk gekocht worden
- Als uw wijnen in het algemeen binnen 2 jaar gedronken worden
- Als u het fijn vindt dat u op elk gewenst moment een fles op de juiste drinktemperatuur uit de wijnkoelkast kunt halen
De volgende series komen in aanmerking:
Wijnkoelkast voor bewaren én serveren
Bewaren en serveren uit 1 wijnkoelkast is de ultieme oplossing voor degene die én bewaarwijnen hebben én het fijn vinden om ook enkele flessen rode en witte wijn op de juiste serveertemperatuur klaar te hebben liggen. Wanneer kiest u een combinatie wijnklimaatkast?
- De nadruk ligt op het bewaren van de wijn
- Het is handig om enkele flessen witte en rode wijn op drink temperatuur klaar te hebben liggen
De volgende series komen in aanmerking: