Wijntoerisme in Bordeaux – 9 topadressen

Heeft u inspiratie nodig voor uw volgende reis?

In Wine & Style, het lifestyle magazine van EuroCave verkennen wij 9 topadressen in de buurt van de Bordeaux. Een selectie van de beste plekken om te genieten van een heerlijke wijnbeleving!

Nummer 1 – La Cité du Vin

Genesteld aan de oevers van de Garonne en ontworpen door het XTU agentschap, is dit gebouw één van de grootste hits van 2016. Het is verdeeld over tien verdiepingen, met een meeslepende, zintuiglijke reis die zich uitstrekt over 3.000 m2, een soort reis in tijd en ruimte door alle wijn beschavingen heen, wat de Bordeaux tot de culturele wijn hoofdstad van de wereld heeft gemaakt.

www.laciteduvin.com

EuroCave wijn en beleving
Nummer 2 – Saint-Emilion

Het door de Unesco als werelderfgoed geklasseerd wijnlandschap van de Saint-Emilion is de thuisbasis van meer dan 800 kastelen, in een betoverende omgeving van wijngaarden, Romaanse kerken, kloosters en hospices. Het middeleeuwse dorp Saint-Emilion is een hotspot voor toeristen, met zijn fascinerende architectonische erfgoed, steegjes en trendy locaties.

www.saint-emilion-tourisme.com

EuroCave wijn en beleving
Nummer 3 – Viniv

Geleid door de wijnmakers van Château Lynch- Bages, kunt u zelf uitgroeien tot wijnmaker en produceert u uw eigen wijn. Deze ervaring duurt tussen de zes maanden en twee jaar, van het selecteren van de percelen en de druivensoorten, tot het ontwerpen van het etiquette voor de 288 flessen die uw handtekening zullen dragen. Een ongeëvenaarde ervaring!

www.jmcazes.com/fr/viniv

EuroCave wijn en beleving
Nummer 4 – Les sources de Caudalie

In het hart van de Graves wijngaarden bevindt zich een exclusieve spa dat de krachten van een natuurlijk warme bron combineert met de nieuwste wetenschappelijke ontdekkingen over de voordelen van wijn en druif. Les Sources de Caudalie is ook een hotel met vier gastronomische restaurants, waarvan één met twee-sterren van chef-kok Nicolas Masse.

www.sources-caudalie.com

EuroCave wijn en beleving
Nummer 5 – “Le Grand Hôtel”

Het Intercontinentale Bordeaux – Le Grand Hotel is gebouwd in 1776, na het voorbeeld van het Grand Théâtre in Bordeaux, de statigheid van zijn neoklassieke gevel maakt direct indruk. Binnen heeft interieurarchitect Jacques Garcia door gebruik te maken van mooie materialen een interieur gecreëerd van elegantie en schoonheid.

www.ghbordeaux.com

EuroCave wijnjarentabel en blog
Nummer 6 – Château Le Pape

Gelegen in het zuiden van Bordeaux, bieden vier heerlijke slaapkamers en een suite de ideale setting voor een ontspannen vakantie in de intieme sfeer van een recent gerenoveerd 18e-eeuwse kartuizerklooster. De gasten genieten van een ontspannen ontbijt op het terras met uitzicht op prachtige wijngaarden, voordat men een wandeling kan maken door de prachtige tuinen vol zeldzame planten, ontworpen door tuinarchitect, Camille Muller.

www.chateaulepape.com

EuroCave wijnjarentabel en blog
Nummer 7 – Château Troplong Mondot

De sfeer in de vier slaapkamers van het kasteel is rustiek en elegant, met houten lambrisering en mooie stoffen, die een lust zijn voor het oog. Voor de fijnproever is er Belles Perdrix, het restaurant van het kasteel, waar chef-kok, David Charrier, net zijn eerste ster heeft gewonnen. Must om te doen: genieten van het uitzicht over de wijngaarden en het dorp Saint-Emilion.

www.chateau-troplong-mondot.com

EuroCave wijnjarentabel en blog
Nummer 8 – Château Cordeillan-Bages

Het hotel ligt op de “route des châteaux” in de Medoc, dit herenhuis is een voormalig kartuizerklooster met een hoofdgebouw dat dateert uit het midden van de 19e eeuw. Het herbergt een hotel en een twee-sterren restaurant. Hier transformeert chef-kok Jean-Luc Rocha ingrediënten uit Zuid-West-Frankrijk tot sublieme gerechten die heerlijk samengaan met de grote wijnen die worden geserveerd in het restaurant.

www.jmcazes.com/fr/chateau-cordeillan-bages

EuroCave blog
Nummer 9 – La Grande Maison

Wijnmaker Bernard Magrez en chef-kok Joël Robuchon renoveerden dit voormalige Bordeaux herenhuis met zes luxe slaapkamers en een met twee-sterren gewaardeerd restaurant. De gasten kunnen ook in één van Bernard Magrez drie Chateaux, in het hart van de wijngaarden verblijven, waarbij een Rolls Royce ze zal ophalen voor het diner in “La Grande Maison”.

www.lagrandemaison-bordeaux.com
www.luxurywineexperience.com

EuroCave blog