• Een wijnverzameling van 18 miljoen euro

    Palais Coburg Hotel Residenz wijnverzameling wijnkelder

Een zeldzame wijnverzameling

Je zou het niet snel denken, maar een van de grootste wijnverzamelingen bevindt zich in Oostenrijk. In Wenen om precies te zijn. Palais Coburg heeft namelijk de op één na grootste wijnkelder van de wereld.

Met een verzameling die goed is voor ongeveer achttien miljoen euro kunnen we de kelder gerust indrukwekkend noemen. Er liggen dan ook 60.000 flessen.

We hebben het hier dus niet over zomaar een wijnverzameling of keldertje, want hier worden zeldzame flessen voor gigantische bedragen verkocht. Zoals een Latour 1961 Imperial van zes liter voor € 170.000.

De oudste fles uit de wijnverzameling is een Riesling uit 1727. En ja, deze is nog steeds te drinken. Helaas niet te koop, want dat stukje geschiedenis willen ze in Wenen graag behouden. Dat maakt de kelder wel weer het bezoeken waard.

Helemaal als je bedenkt dat de wijncollectie heel centraal gelegen is: het statige paleis ligt namelijk in het hart van de stad. Ook goed om te weten is dat er sinds 2003 een hotel met 33 kamers én tweesterrenrestaurant in zit. Mocht je binnenkort naar Wenen gaan, dan weet je waar je moet zijn.

Benieuwd naar de wijnkelder en de verzameling? Bekijk dan dit filmpje voor een eerste indruk.

Zelf beginnen met een wijnverzameling?

Zorg voor een goede bewaarplaats voor de wijn: een constante temperatuur rond de 12 graden C, een relatieve vochtigheid tussen de 60 en de 75%, donker, vrij van geuren en vrij van trillingen en de flessen moeten horizontaal kunnen liggen. EuroCave heeft de perfecte wijnkasten, wijnrekken en wijnkelderkoelingen om dit te realiseren. Laat u informeren naar de mogelijkheden.

Bron: Quotenet.nl (via Esquire)