Waarvoor dient het koolstoffilter?

In de EuroCave wijnkasten is continu een natuurlijke luchtcirculatie aanwezig. Dit principe werkt op basis van onderdruk in de wijnkast, waardoor de lucht via het gat van de minste weerstand de wijnkast binnen komt. In dit gat zit een actief koolstoffilter. De actieve koolstof in dit filter zorgt ervoor dat de lucht gezuiverd wordt voordat het de wijnkast in komt. Zo bent u altijd verzekerd van schone lucht in uw wijnkast (mits 1 keer per jaar het koolstoffilter vervangen wordt).

Klik hier om een koolstoffilter te bestellen.

Hoe moet ik het koolstoffilter van mijn EuroCave wijnkast vervangen?

Het koolstoffilter wordt vanuit de binnenzijde in het daarvoor bestemde gat linksboven in de wijnkast gestopt. Om het koolstoffilter te wisselen, dient u het oude filter van binnenuit eruit te halen, eventueel met een beetje wrikken. Het nieuwe koolstoffilter kunt u dan weer terug plaatsen en goed aanduwen. Het kan zijn dat er een plateau voor het gat zit, dan dient u even de flessen van dat plateau af te halen en het plateau eruit te halen. Als u een wijnkast heeft met een display met alarmfuncties, dan dient u ook nog het koolstoffilter alarm te resetten. We verwijzen hiervoor graag naar de gebruiksaanwijzing van uw wijnkast.

Klik hier om een koolstoffilter te bestellen.

Hoe plaats ik een opslagplateau in mijn EuroCave wijnkast?

In de meeste EuroCave wijnkasten liggen de opslagplateaus op vier steuntjes. Een steuntje is een metalen houder met twee pinnetjes en een rubber dopje aan de bovenkant. Deze pinnetjes passen precies in de voor gestanste gaten aan de binnenzijde van de wijnkast. Plaats de vier steuntjes op gelijke hoogte en plaats daar een opslagplateau bovenop. Het opslagplateau heeft aan de achterzijde ook twee rubber dopjes, dit zijn afstand houders tot de achterzijde van de wijnkast. De eerste rij flessen die u op het opslagplateau legt, kunt u tegen het houten achter latje aan schuiven. De tweede rij flessen die u achterin de wijnkast legt, mogen echter niet tegen de achterwand aan liggen. Dit kunt u het beste doen door de fles eerst helemaal tegen de achterzijde aan te duwen en dan een centimeter terug te trekken, zo weet u zeker dat er ruimte vrij blijft tussen de fles en de achterwand. Waarom is dit van belang? Omdat er druppeltjes vocht langs de achterwand naar beneden lopen en deze druppels mogen niet gehinderd worden door wijnflessen, omdat er anders kans op bevriezing ontstaat.

Hoe plaats ik een schuifplateau in mijn EuroCave wijnkast?

Om een schuifplateau te plaatsen, heeft u een linker en een rechter rail nodig. Deze rails klikt u in de daarvoor bestemde gaatjes in de linker-en rechterkant van de wijnkast op de door u gewenste hoogte. Vervolgens kunt u het schuifplateau erin plaatsen door deze in een hoek van 45 graden schuin in de rail te leggen en met een soepele beweging naar horizontaal te brengen en tevens naar achteren de duwen.

Het schuifplateau loopt stroef c.q. uit de rail. Wat moet ik doen?

Ondanks zorgvuldig afstellen in de fabriek, kan het voorkomen dat het plateau niet zo lekker (meer) in de rail loopt. Dit is een kwestie van opnieuw stellen. U doet dat als volgt: u haalt het plateau uit de wijnkast en legt het op z’n kop op een tafel. U ziet schroefjes zitten aan de zijkant, door deze een beetje los te draaien, kunt u de rail iets naar buiten trekken (om het plateau breder te maken) of naar binnen duwen (om het plateau smaller te maken). Daarna zet u de schroefjes weer vast. En zet u het plateau terug in de wijnkast.

Hoe plaats ik een soft-close schuifplateau?

U krijgt een linker en een rechter rail bij het soft-close schuifplateau geleverd. Deze hangt u in de daarvoor bestemde gaten in de zijwanden op de door u gewenste hoogte. U schuift de rail naar buiten en legt het plateau er op. U schuif het plateau naar achteren, totdat het haakje van het plateau in het daarvoor bestemde gaatje valt, en klikt dan het plateau aan de voorkant naar beneden vast. We hebben een video voor u om het nog duidelijker te maken

Bekijk hier de video voor meer uitleg: https://www.youtube.com/watch?v=ppiCJRPwYPI

Hoe plaats ik een presentatieplateau in mijn EuroCave wijnkast?

Om een schuifplateau met presentatie optie van plaats te verwisselen of te installeren verwijdert u allereerst alle flessen van het plateau. Neem het schuifplateau vervolgens weg door het naar u toe te schuiven en hierbij de voorkant op te tillen. Verwijder de geleidestangen van de wanden en bepaal hierbij de positie van de linker en rechter geleidestang en installeer ze vervolgens weer zoals beschreven.

Hoe onderhoud ik mijn wijnkast het beste?

Uw EuroCave wijnkast is zo goed als onderhoudsvrij. Toch dient u 1 x per jaar een paar dingen te doen:

 1. Het koolstoffilter dient vervangen te worden

Als u het vervangen met het koolstoffilter dan meteen combineert met de volgende punten (hoeft niet, maar verdient wel de voorkeur)

 1. Het warmtewisselaar aan de achterzijde stofvrij maken, zodat de warme lucht goed weg blijft kunnen
 2. De flessen helemaal onderin de wijnkast er even uit halen om de bodem van de wijnkast schoon te maken
 3. Mocht er water blijven liggen op de bodem van de wijnkast, dan kunt u het pijpje links achterin even doorprikken, dan is deze misschien verstopt

Dat is het… valt mee toch?

Wat te doen bij een te lage luchtvochtigheid in mijn wijnkast?

Bij een lage luchtvochtigheid gaat u als volgt te werk:

 1. Model met luchtvochtigheidscassette: bevochtig de hydrokorrels die in de cassette zitten en leg de cassette onder het rooster op de bodem van de wijnkast

Model zonder luchtvochtigheidcassette: leg een vochtige doek op de bodem van de wijnkast of bestel de hygrokit, een terra cotta rol die u kunt vullen met water en op een willekeurig plateau in de wijnkast tussen uw wijnflessen kunt leggen. Het water verdampt dan geleidelijk door de aardewerk laag heen.

Wat te doen bij een te hoge luchtvochtigheid in mijn wijnkast?

Een hoge luchtvochtigheid is zeker niet schadelijk voor de inhoud van uw wijnfles. Het wordt alleen heel vervelend als uw etiketten worden aangetast. Wat kunt u allemaal doen?

 1. Vervang het koolstoffilter in uw wijnkast
 2. Verzeker u ervan dat de deur langs de gehele rand goed sluit (tip: met een velletje papier kunt u dit goed zien)
 3. Verzeker u ervan dat u geen ijsafzetting tegen de achterwand van uw wijnkast heeft. Is dat wel het geval, kijk dan even wat te doen bij ijsafzetting in uw wijnkast

Is al het bovenstaande geregeld en goed? Vraag dan de serviceafdeling wat de oorzaak zou kunnen zijn.

Wat is de beste wijnkast voor het bewaren van de wijn?

De beste wijnkast voor het bewaren van de wijn, is een wijnkast waarin de temperatuur zowel boven als onder, achter als voor gelijk is aan de ingestelde waarde (bijvoorbeeld 12° C), met een afwijking van maximaal 0,1° C. Dit wordt o.a. bepaald door de dikte van de isolatie, door gebruik te maken van aluminium binnenwanden voor een goede geleiding en een natuurlijke luchtcirculatie in de wijnkast.

De wijnkast dient een warm en een koude circuit te hebben, zodat bij een wisselende omgevingstemperatuur de temperatuur in de wijnkast constant blijft (bijvoorbeeld bij een omgevingstemperatuur van 0 tot 35° C). In de beste bewaarkast voor uw wijn is de luchtvochtigheid niet lager dan 50%, maar bij voorkeur tussen de 60 en 75%. Het samenspel van een natuurlijke luchtcirculatie met lucht van buiten de wijnkast, het condenseren op de achterwand en het afvoeren van het overtollige water zorgt daarvoor.

Trillingen zijn funest voor uw wijn, daarom is het van belang dat de compressor onafhankelijk van de wijnkast is opgehangen met bijvoorbeeld silence blocks. Wijn hoort in het donker bewaard te worden, maar als een dichte deur niet uitnodigt om de wijnkast op een prominente plaats in huis te zetten, dient u ervoor te zorgen dat de glasdeur bewerkt is om 100% van de uv-stralen tegen te houden. Voldoet de wijnkast aan bovenstaande kenmerken, dan heeft u de beste wijnkast.

Wat is de beste wijnkast voor het serveren van wijn?

Voor het serveren van wijn zijn er verschillende mogelijkheden, afhankelijk van uw wensen. We zetten de opties in volgorde van meest gekozen modellen

 1. Een serveerkast met multi temperatuurzones, herkenbaar aan de S voor de serieaanduiding (bv S-Pure-L); in deze wijnkasten zit een ingenieus warm en koud circuit wat ervoor zorgt dat van onder naar boven een temperatuurverloop komt. Bijvoorbeeld van 8 graden C onderin tot 18 graden C bovenin de wijnkast. Zo kunt u op elk plateau de betreffende wijn leggen en heeft u al uw wijnen altijd perfect op de juiste drinktemperatuur.
 2. Een serveerkast met 2 temperatuurzones, herkenbaar aan de D in de serieaanduiding (zie de PRO serie van EuroCave). Een serveerkast met 2 gescheiden compartimenten voor het serveren van witte wijn (bovenin de wijnkast) en rode wijn (onderin de wijnkast). Al de witte wijnen liggen op dezelfde serveertemperatuur en al de rode wijnen. Zo hoeft u minder na te denken welke wijn op welke temperatuur moet liggen dan bij de multi temperatuurzone wijnkast, maar biedt dan ook minder variaties om net die 2 graden verschil te maken tussen de Bourgogne (16 graden C) en de Bordeaux (18 graden C).
 3. Een serveerkast met 1 temperatuurzone, herkenbaar aan de V in de serieaanduiding (bv V-Pure-L). De gehele wijnkast is in te stellen op 1 temperatuur, dus u dient een keuze te maken of u uw rode of uw witte wijn hieruit wilt schenken… alleen maar interessant als u grote hoeveelheden van 1 dezelfde wijn wilt serveren uit de wijnkast.
 4. Als u het serveren wilt combineren met het bewaren van de wijn, is er de 3 temperatuurzone wijnkast, herkenbaar aan de E in de serieaanduiding (bv E-Pure-L). In deze wijnkast kunt u naast het bewaren van de wijn enkele rode wijnen in een klein vakje bovenin de wijnkast leggen op drink temperatuur en enkele flessen witte wijn onderin de wijnkast in een afgesloten vak. De ideale combinatie kast dus.

Waarom zou ik een schuifplateau kiezen?

Niets is vervelender dan een onoverzichtelijke wijnkast, voor een wijnliefhebber. Daarom is het van belang om met zorg de indeling te kiezen. Bepaal eerst welk deel van uw wijnvoorraad geschikt is om te stapelen en welke flessen u liever per enkele laag neer legt, bij voorkeur op een plateau wat naar buiten kan schuiven, omdat de meeste wijnkasten werken met een dubbele diepte, voor en achter een rij. Voor de grotere partijen kunt u kiezen voor opslagplateaus. Op deze plateaus kunt u tot 80 flessen stapelen. Dat lukt alleen als het plateau voorzien is van een speciaal profiel waar de flessen stevig in liggen. Voor de Bordeaux flessen is er een Bordeaux opslagplateau en de rest gaan op een universeel opslagplateau.

Voor alle “enkelingetjes” is het schuifplateau ideaal: 12 verschillende flessen op 1 plateau en u ziet in 1 oogopslag wat er in ligt door deze buiten de kast te schuiven (natuurlijk op rollagers, anders trilt de wijn te veel).

Om het allemaal nog handiger te maken, heeft EuroCave een app ontwikkeld, waar je in een virtuele wijnkast, ongeacht het merk, alle wijnen netjes kunt plaatsen, zodat je nooit meer hoeft te zoeken.

Hoeveel flessen kunnen in een wijnkast?

In de grootste enkele wijnkast passen maximaal zo’n 225 flessen. Als u meer wijnen heeft, dient u dus meerdere wijnkasten naast elkaar te plaatsen. Dat ziet er overigens uit als 1 geheel, omdat de wijnkasten strak tegen elkaar aan geplaats kunnen worden. 225 wijnflessen staat ongeveer gelijk aan 275 kg, dus u begrijpt dat het van groot belang is dat het frame van uw wijnkast stevig is, anders zou het gewicht van de wijnflessen de wijnkast kunnen vervormen. Het frame van de EuroCave wijnkast is gemaakt uit 1 geheel, van staal, zodat u er zeker van kunt zijn dat deze niet vervormd, ongeacht het aantal flessen.

Waarom een 1 temperatuurzone wijnkast?

EuroCave heeft verschillende type wijnkasten, waarom kiezen voor een 1 temperatuurzone wijnkast?

Een 1 temperatuurzone wijnkast wordt voornamelijk gebruikt voor het bewaren van de wijn, dus de vervanging van een wijnkelder. Met alle aspecten voor het onder de juiste omstandigheden bewaren van de wijn zijn in deze wijnkast rekening gehouden; de ideale bewaartemperatuur, de juiste luchtvochtigheid, vrij van geuren en trillingen en donker c.q. vrij van UV stralen. Zoekt u een wijnkast om uw wijn (voor langere tijd) in te bewaren, dan is dit de perfecte wijnkast voor u.

Waarom een 2 temperatuurzone wijnkast?

EuroCave heeft verschillende type wijnkasten, waarom kiezen voor een 2 temperatuurzone wijnkast?

De 2 temperatuurzone wijnkast voor professionals is een serveerkast waar bovenin de witte wijn serveer klaar liggen en onderin de rode wijnen.

Waarom een 3 temperatuurzone wijnkast?

EuroCave heeft verschillende type wijnkasten, waarom kiezen voor een 3 temperatuurzone wijnkast?

De 3 temperatuurzone wijnkast van EuroCave is ideaal voor de particuliere wijnliefhebber die naast het bewaren van wijn ook enkele flessen witte en rode wijn op drinktemperatuur wil hebben klaar liggen.

Waarom een multi temperatuurzone wijnkast?

EuroCave heeft verschillende type wijnkasten, waarom kiezen voor een multi temperatuurzone wijnkast?

De multi temperatuurzone wijnkast van EuroCave is bedoeld om allemaal verschillende wijnen op de juiste drink temperatuur te hebben klaar liggen. Zo kunt u in 1 wijnkast van Champagne tot de Bordeaux op serveertemperatuur opleggen. Deze serveerkast wordt meestal in de horeca gebruikt, maar er zijn steeds meer particulieren die geen wijn voor langere tijd willen bewaren, maar wel het gemak van het drinken op de juiste temperatuur belangrijk vinden.

Waar kan ik mijn wijnkast het beste neerzetten?

Eigenlijk overal waar u wilt, binnenshuis wel te verstaan. U kunt wel opletten dat u de wijnkast niet pal in de zon zet, de zon zorgt voor opwarming van de wijnkast en daardoor zal de wijnkast harder moeten werken om zijn ingestelde temperatuur te behouden. Dat geldt ook voor de plaats naast een warmtebron. Verder is het aan te raden om de wijnkast op een stevige ondergrond te plaatsen, zodat deze geen hinder heeft van trillingen van buiten af. U heeft een (geaard) stopcontact nodig om de wijnkast te laten werken, maar mocht het snoer te kort zijn, dan kunt u een verlengsnoer plaatsen.

Wat te doen bij ijsafzetting in mijn wijnkast?

Bij ijsafzetting in uw wijnkast, gaat u als volgt te werk:

 1. Zet uw wijnkast uit en laat al het ijs smelten
 2. Maak de wijnkast van binnen zo goed mogelijk droog (zonder dat u alle wijnen eruit moet halen)
 3. Zet de wijnkast weer aan en zorg er voor dat de flessen de achterwand niet raken. Dit komt voornamelijk voor bij opslagplateaus, dus meerdere rijen flessen op elkaar. Om er zeker van te zijn dat de wijnfles de achterkant van de wijnkast niet raakt, schuift u hem het beste tegen de achterwand aan en trekt u hem dan een cm terug.
 4. Is uw koolstoffilter binnen het afgelopen jaar vervangen? Anders adviseren wij u dit te doen.
 5. Sluit de deur helemaal goed? Met een wit velletje papier kunt u dit nog beter zien, schuif deze tussen de kast en de deur.

Met deze tips moet de ijsafzetting weg zijn en weg blijven. Is dat niet het geval, neem dan contact op met onze serviceafdeling.

Kan ik rode en witte wijn in dezelfde kast bewaren?

Ja. Hoewel rood en wit op verschillende temperaturen geserveerd moeten worden, is de ideale bewaartemperatuur voor iedere wijn hetzelfde, namelijk rond de 12° C. In de wijnbewaarkasten van EuroCave kunt u de temperatuur instellen tussen 5 en 20° C. Als u naast wijn bewaren ook nog een voorraad flessen op drinktemperatuur wilt houden, beschikken de 3-zone wijnkasten over speciale temperatuurzones.

Kan ik mijn wijnkast inbouwen?

Jazeker. EuroCave heeft daarvoor de Compact-serie ontwikkeld. De afmetingen van deze wijnkasten zijn perfect afgestemd op de standaardafmetingen van huishoudelijke apparatuur en zijn dus ideaal om in te bouwen in bijvoorbeeld uw keuken. De Compact-serie is leverbaar als 1-zone bewaarkast of als multi-zone serveerkast. Ook de andere wijnkasten van EuroCave kunnen worden ingebouwd, mits er een mogelijkheid tot afvoer van de warme lucht is.

Kan ik ieder type fles opleggen in mijn wijnkast?

Ja. Er zijn meerdere plateaus leverbaar die zijn aangepast aan verschillende flessoorten. Zo zijn de schuifplateaus verkrijgbaar als universeel, Champagne of Magnum. Het aantal flessen wat op een plateau past varieert wel.

.

Is er verlichting mogelijk in mijn wijnkast?

Ja. Alle EuroCave wijnkasten zijn standaard uitgerust met amberkleurige verlichting, welke geen warmte en UV-straling afgeeft. U kunt ervoor kiezen de verlichting permanent te laten branden, of alleen wanneer de deur geopend is.

Ik wil graag een grote hoeveelheid van dezelfde wijn op serveertemperatuur houden, welke kast kan ik daarvoor het beste nemen?

De multi-zone wijnserveerkasten zijn geschikt om verschillende soorten wijn op serveertemperatuur te houden. Als u grote hoeveelheden van een soort op serveertemperatuur wilt leggen, bieden onze 1-zone wijnkasten uitkomst. In deze wijnbewaarkast beschikt u over één temperatuurzone die u in kunt stellen tussen 5 en 20° C. Daarmee kunt u dus ook een temperatuur van bijvoorbeeld 18° C instellen als u veel rode wijn heeft of 7° C als u juist veel witte wijn heeft.

Is er een productcode voor de extra hoge stelvoeten? Of wordt de kast geleverd met aanpasbare stelvoeten?

Inspiration wijnkasten worden geleverd met aanpasbare stelvoeten, behalve het XS model.

Worden er 2 vulstrips meegeleverd bij de wijnkast?

JA.

Hoeveel flessen kunnen er geplaatst worden op de serveerplateaus?

11 flessen.

Hoe is de eenheid gemonteerd afhankelijk van geïntegreerde/ ingebouwde installatie?

De enige aanpassing die gedaan moet worden is de bewerking van het bodemrooster aan de voorkant > strook met de luchtuitlaat.

Indien geïntegreerd (in een keukenkast): Het bodemrooster moet uitgelijnd worden met de deur. Derhalve niet nodig om deze te verplaatsen. Het product wordt geleverd in de juiste setting.

Indien ingebouwd (tussen 2 keukenkasten. Meestal op de vloer): Het bodemrooster moet terug geschoven en uitgelijnd worden met de apparatuur en keukenplint.

Alle details staan op de installatie tekeningen, de quick start, de gebruiksaanwijzingen en de video tutorials (EuroCave YouTube page + EuroCave website).

Wat is de grootte van de standaard deur van de Inspiration?

Alle details staan op de installatie tekeningen, de quick start, de gebruiksaanwijzingen en de video tutorials (EuroCave YouTube page + EuroCave website).

Is een ventilatie uitsnede verplicht om de lucht te laten circuleren?

Niet noodzakelijk voor Inspiration. Echter, in het geval van een ingebouwde installatie, mag de strook boven en onder niet geblokkeerd worden door de keukenplint of een esthetisch filler. De lucht circuleert namelijk door deze 2 zones om de wijnkast.

Kan de keukenplint vastgemaakt worden aan het bodemrooster van de kast? Hebben we een ventilatie rooster nodig onder de kast?

De plint moet onder het bodemrooster verwerkt worden. Het onderste stuk mag niet belemmerd worden.

Hoe kan ik de Inspiration deur openen wetende dat er geen handvat aan de voorkant zit?

De deur van de Inspiration wijnkasten kan geopend worden van boven en vanaf de zijkant.

Moet de kast volledig geïntegreerd zijn of is het mogelijk enkel de zijkanten te bedekken?

De inspiratie modellen moeten volledig bedekt zijn, zowel geïntegreerd als ingebouwd, gezien de bovenkant niet esthetisch is. De Inspiration wijnkasten zijn niet ontworpen om op zichzelf te staan.

Hoe wordt een decoratief paneel op een technische deur bevestigd?

Dit is heel gemakkelijk. U heeft enkel schroeven en het paneel nodig (schroeven bijgeleverd). Details staan in de gebruiksaanwijzing.

Ik wil het controlepaneel verbergen. Kan ik dit bedekken?

Nee, dit kan niet. Het ontwerp staat niet toe het controlepaneel te verbergen. Ten eerste, een decoratief paneel zou botsen met het bedieningspaneel. Ten tweede, we kunnen de beluchtingsgaten niet afsluiten rondom het bedieningspaneel als we de luchtcirculatie onder controle willen houden en de gegeven prestatie leveren die we garanderen (energieverbruik, temperatuur, geluidsniveau).

Kunnen de stelvoeten verwijderd worden van de Inspiration?

Nee, deze zijn absoluut nodig om de onderkant van de wijnkast te beschermen (het deel dat de compressor en ventilator ondersteund).

In de handleiding is geïndiceerd om het onderste deel van de filler in te korten met 38mm; er is een markering op de filler.

      1. Het filler materiaal is voorgelakt aluminium – hoe kort ik dit in?

Met een metaalzaag.

      2. Wat is de reden dat we 38mm moeten inkorten?

De onderkant van beide fillers moeten verwijderd worden indien de wijnkast ‘’ingebouwd’’ is, gezien het onderste paneel naar voren is geschoven om ruimte te creëren voor keukenplinten.

Is de deur omkeerbaar?

Ja, de deuren van de Inspiration zijn omkeerbaar. Alle instructies kunnen gevonden worden in de handleiding. Aarzel niet om uw EuroCave leverancier te contacteren.

Ik wil een decoratief paneel aan de technische deur (glazen of dichte technische deur) bevestigen. Wat is de maximaal toegestane dikte en gewicht?

De maximaal aangeraden dikte van het paneel is 20mm en 12 kg voor het gewicht.

Kan ik 2 Inspiration wijnkasten zij aan zij plaatsen?

Ja, dit kan indien u een stevige scheiding tussen beide kasten heeft (niet voorzien door EuroCave). De stevige scheiding staat toe de beide wijnkasten correct te bevestigen.

Is het nodig de wijnkast te verplaatsen tijdens onderhoud?

Dit is afhankelijk van het type onderhoud. Voor het gebruikelijke jaarlijkse onderhoud, nee. Voor technische problemen m.b.t het koelsysteem of het elektronische paneel, ja.

Dit soort onderhoud moet natuurlijk wel uitgevoerd worden door gekwalificeerd personeel, aangeraden door EuroCave.

Kan ik de deur veranderen na het kopen van mijn wijnkast?

Ja, u kunt de deur veranderen. Geen bijzondere voorwaarden, behalve als de kast geïntegreerd is  (niet de ingebouwde) en als u de technische deur wil veranderen. In dit geval moet u de fillers verwijderen en vervangen door de 4 beugels die meegeleverd zijn bij de deur.

Hoe kan ik mijn rvs afwerking schoonmaken?

We raden aan om water en een neutrale vloeibare zeep te gebruiken. Zorg ervoor dat de zeep geen korrels bevat die de oppervlakte kunnen krassen. Gebruik hierbij een zachte doek. Wrijf de oppervlakte in, door de staalborstelrichting te volgen.

Kunnen we de kleur van de verlichting veranderen om de verlichting van de andere keukenapparatuur te matchen?

Nee, we kunnen de kleur van de verlichting niet veranderen. EuroCave maakt gebruik van amber light, gezien dit de kwaliteit van de wijn niet schaadt, in tegenstelling tot wit of blauw LED licht.

Wat zijn de keuzes voor de externe decoratiepanelen?

EuroCave biedt twee afwerkingen, zodat u de kleur kan kiezen die het best bij uw interieur past. Aarde rood of mineraal grijs, deze twee opties weerspiegelen de minerale kleuren en texturen van de krijtachtige, zanderige bodem waarin de wijngaard groeit.

Hoeveel flessen kan ik op 1 schuifplateau plaatsen?

9 traditionele Bordeaux flessen

Of 7 traditionele Bordeaux flessen + 2 magnums

Of 5 Bordeaux magnums

De hand van de Sommelier flessenhouders zijn verstelbaar en afneembaar indien nodig.

Kunnen 2 Royale wijnkasten zij aan zij geplaatst worden?

Ja, zonder bijzondere voorwaarden. Hierbij raden we het natuurlijk wel aan om een linker en rechter deur opening optie te bestellen voor een meer ergonomisch gebruik.

Kan een Royale ingebouwd worden?

Ja, volgens de installatie voorwaarden (verkrijgbaar bij uw EuroCave leverancier).

Hoe kunnen we er zeker van zijn dat de behuizing de elektromagnetische golven blokkeert?

De binnenkant van de kast is afgebakend door een geleidende aluminium plaat en ook door LOW-E glas. De stekker is geaard. Alles tezamen de perfecte definitie van de Faraday kooi. Dit maakt het erg moeilijk voor externe elektromagnetische golven om de kast binnen te dringen.

Hoe zorgt de achterwand voor een perfect niveau van vochtigheid?

De achterwand, ontwikkelt door EuroCave, in het bijzonder voor de Royale, is als een luchtpijp met openingen die de lucht perfect verspreid in de wijnkast. Dit beperkt de warme of koude plekken of zelfs de te vochtige gebieden. Deze extra wand beperkt ook de warmte straling op de wijnflessen.

Hoe vaak moet de watertank gevuld worden?

Dit is afhankelijk van externe voorwaarden en de veelvuldigheid van het openen van de deur. We raden het aan om de tank iedere 6 tot 12 maanden met water te vullen. Indien u vergeet de tank te vullen, is de Royale uitgerust met een alarm voor het luchtvochtigheidsniveau.

Het is wenselijk om gedestilleerd of gedemineraliseerd water in de tank te gebruiken.

Hoe vaak moet ik de koolstoffilter vervangen?

De koolstoffilter, speciaal ontwikkeld voor de Royale, vangt de vluchtige organische stoffen. Het zou iedere 6 tot 12 maanden vervangen moeten worden, afhankelijk van de omgeving waarin de Royale geplaatst is. Het geïntegreerde alarm zal u maximaal eens per jaar informeren.

De temperatuur op het digitale scherm is geen 12°C en/of het luchtvochtigheidsniveau is geen 70%. Waarom?

De temperatuur weergegeven op het controle paneel is de temperatuur van de lucht in de wijnkast. Het verschil van de temperatuur en de luchtvochtigheid op het digitale scherm is een normaal fenomeen. De externe temperatuur, de externe luchtvochtigheid, de veelvuldigheid van het openen van de deur en het opslaan van de flessen laten de data variëren. De wijn zelf zal niet aangetast worden door deze variaties. (de temperatuur in de flessen zal altijd +/- 0,4°C zijn).

De compressor heeft tijd nodig om te stoppen (als de temperatuur te koud is) of te herstarten (als de temperatuur te warm is). Het limiet om de compressor te activeren of stoppen is +/- 0,5°C bij de temperatuurinstelling (12°C).

Zijn mijn wijnflessen zelfs met de glazen deur afwerking goed beschermd tegen uv-straling?

Ja. Voor de Royale wordt een driedubbel glazen deur gebruikt en tussen iedere glaspaneel is argongas ingespoten. Meer dan 99% van de uv-stralen zijn op deze manier gefilterd.

Waarom zit er een vast plateau in het midden van mijn wijnkast?

Het vaste plateau is nodig om de structuur van de wijnkast te versterken en vervorming na enige tijd te vermeiden.

We hebben speciaal hiervoor een plateau ontworpen om de flescapaciteit te optimaliseren.

Is de deur omkeerbaar?

Nee. Je moet de kant van de opening kiezen op moment van bestellen.

Wat is de levensduur van de LED verlichting?

De LED verlichting in de Royale wijnkast heeft een levensduur van 50.000 uur. Dit is meer dan 5 jaar bij permanent gebruik.

Wat zijn de gebruikelijke onderhoudsaanbevelingen?

Maak de binnenkant van de compartimenten schoon met water en een niet-agressief schoonmaakproduct.

Spoel goed na. Droog het met de EuroCave verstrekte microvezeldoek.

Vervang het koolstoffilter, te vinden in het luik onder het controle paneel.

Controleer of de deurafsluiting in goede staat verkeerd. Het is vaak noodzakelijk om deze afsluiting schoon te maken.

Gebruik een vochtige doek om de woorden te verwijderen die geschreven zijn met de witte markeerstift op de identificatie labels.

Gebruik de EuroCave microvezeldoek om het glas of de plastic onderdelen schoon te maken.

Maak de vochtregelingsbak iedere 1 – 2 jaar schoon afhankelijk van de kwaliteit water die is gebruikt. Wij raden gedestilleerd water aan.

Maak de 2 metalen strips, die gebruikt worden voor elektrisch contact voor de plateauverlichting, schoon met een doek en spiritus.

Verwijder stof op de ventilatie openingen op de achterkant van de wijnkast simpelweg met de stofzuiger.

Wat is het gewicht van de Royale?

280 kg, zonder verpakkingsmateriaal. 340 kg met het verpakkingsmateriaal (speciaal houten behuizing).

Hoeveel personen zijn nodig om de Royale te installeren?

EuroCave raadt minimaal 2 personen aan. 4 personen is comfortabeler en veiliger. Riemen zouden gebruikt moeten worden om de kast correct te liften en verplaatsen.

Als Gardevin niet precies in mijn wijnkelder past, is het dan mogelijk het systeem op maat te maken?

Jazeker. De elementen met groeven en de afdekplaten kunnen tegen geringe meerprijs op maat gezaagd worden.

Is het systeem eenvoudig zelf op te bouwen?

Ja. U kunt de elementen eenvoudig op elkaar stapelen. Wel raden wij u vanwege het gewicht van de elementen sterk aan om grote stellingen met minimaal twee man op te bouwen.

Moeten de elementen van Gardevin aan elkaar gemonteerd worden met schroeven, cement of lijm?

Nee. De elementen passen perfect op elkaar en blijven door het gewicht stabiel staan. Montage met lijm of cement maakt een eventuele verplaatsing of verhuizing van het systeem vrijwel onmogelijk.

Het plafond van mijn wijnkelder varieert in hoogte. Kan ik Modulothèque toch plaatsen?

Jazeker. Dankzij de modulaire opbouw van het systeem kan de stelling eveneens in hoogte variëren en zo perfect in een gewelf of onder een schuin aflopend plafond geplaatst worden.

Het systeem is van hout. Heeft de hoge vochtigheid in een wijnkelder daar een schadelijk effect op?

Nee. Het eikenhout van Modulothèque is zorgvuldig bewerkt met lijnzaadolie, waardoor het systeem uitstekend is bestand tegen de hoge vochtigheidsgraad.

Mijn wijnkelder heeft een ongelijke vloer. Kan Modulothèque toch geplaatst worden?

Ja. Modulothèque is voorzien van verstelbare voetjes, die aan iedere vloer aangepast kunnen worden.

Kan ik ieder type fles opleggen in Modulothèque?

Ja. Er zijn meerdere plateaus leverbaar die zijn aangepast aan verschillende flessoorten. Zo zijn de schuifplateaus verkrijgbaar als Universeel, Champagne of Magnum. Het aantal flessen wat op een plateau past varieert wel.

Kan ik de Modulorack aan de muur of vloer bevestigen?

Ja. Het systeem kan door middel van schroeven aan zowel de muur als de vloer bevestigd worden. Vanwege het gewicht van volle wijnkisten wordt het zeker bij hogere stellingen zeer sterk aangeraden gebruik te maken van deze mogelijkheid.

De Modulorack is van metaal. Gaat dat in een vochtige kelder niet roesten?

Nee. Het metaal is bewerkt met een zwarte epoxy-coating. Dit voorkomt dat Modulorack aangetast wordt door roestvorming.

Tot hoe hoog kan ik Modulorack plaatsen?

Wij adviseren maximaal vier modules hoog te stapelen. Dit betekent dat u in totaal acht kisten boven elkaar heeft, met een totale hoogte van 2 meter.

Als ik de kist naar voren trek, kan deze dan niet van het plateau afschuiven?

Nee. De plateaus zijn voorzien van stroeve rubberstrips waardoor de kist stevig op het plateau blijft staan.

Moet de geklimatiseerde ruimte compleet luchtdicht zijn voor een optimale werking?

Geen ventilatie in een relatief vochtige omgeving, kan bijdragen aan slechte geur en schimmel. Een langzame continue ventilatie zou beter zijn. Dit kan gecreëerd worden door een opening bovenin de ruimte (van ongeveer 300 x 50 mm) en een kier onder de deur van ongeveer 2 cm. Hiermee creëert u een “wijnkelderraam” effect.

Het koelen van mijn wijnkelder gaat heel langzaam na het installeren van de INOA. Wanneer is de ingestelde temperatuur gehaald?

Het is normaal. Het heeft tijd nodig om de temperatuur in de wijnkelder te stabiliseren. Hoe lang het duurt hangt af van het aantal flessen, het volume van de ruimte, de kwaliteit van de isolatie, het vermogen van de wijnkelderkoeling, de binnen- en buitentemperatuur.

Kan ik ook andere producten dan wijn in mijn wijnkelder bewaren?

Ja en nee. De opslag van producten die een geur afgeven, mag u niet in de wijnkelder bewaren. Denk hierbij aan groenten, kaas, azijn, vlees, chemische producten. Alles wat luchtdicht verpakt is, mag u wel bij uw wijnen bewaren.

Kan ik de INOA zelf installeren?

Ja, dat kan, maar we adviseren om de hulp van een professional erbij te halen bij twijfel of u gaten mag maken in uw wijnkeldermuur ten aanzien van de kans op lekkage. Als u het zelf wilt doen, kunnen wij u voorzien van alle nodige informatie, een stap voor stap handleiding, waarmee u eenvoudig door alle stappen heen geloosd wordt.

Waarom zitten er 2 batterijen in de afstandsbediening?

Voeding afstandsbediening: 1 x 3 V (batterij CR 2430)  (2 batterijen meegeleverd)

De afstandsbediening bevat 2 batterijen. Er hoeft er maar één te worden geactiveerd door aan het plastic lipje te trekken. De andere dient als reserve.

 • Wanneer de batterij leeg is, knippert het batterijpictogram op het beeldscherm van de afstandsbediening. Haal de afstandsbediening van de muur
 • Druk de lege batterij aan de achterkant van de afstandsbediening naar beneden met behulp van een schroevendraaier (zie schema hiernaast)
 • Trek aan het lipje van de reservebatterij om hem te activeren
 • Vergeet niet een nieuwe reservebatterij te plaatsen

Mijn afstandsbediening werkt niet meer.

Indien u na het vervangen van de batterijen alsnog geen beeld krijgt op uw afstandsbediening neem dan contact met uw EuroCave dealer.

Kan je met een wijnkelderkoeling iedere ruimte veranderen in een wijnkamer?

Ja. Een berging, garage, zolderkamer of kelderkast, iedere ruimte kan een ware wijnkelder worden. Het is wel belangrijk dat deze ruimte goed geïsoleerd is. Als u de specifieke eisen per systeem wilt weten, bekijk dan de INOA of splitkoelunits specificaties.

Ik heb al een kelder. Is een wijnkelderkoeling voor mij ook interessant?

Ja. Niet iedere kelder is per definitie een wijnkelder. Gewone kelders kunnen ook blootstaan aan temperatuurschommelingen, een slechte vochtigheidsgraad of te weinig luchtcirculatie. De INOA wijnkelderkoelingen lossen deze problemen op.

Wat is de maximumcapaciteit van de wijnklimaatregelaars?

Dat is afhankelijk van het systeem. De kleinste unit, de INOA25, kan een ruimte tot 25 m³ in een wijnkelder veranderen. De INOA50 heeft een capaciteit van maximaal 50 m³. De splitkoelunits zijn leverbaar voor iedere ruimte. Wilt u specifiek advies, neem dan contact op met uw EuroCave-adviseur.

Hoe lang kan ik geopende wijn bewaren?

Uw geopende wijnen kunnen na opening maximaal tot 10 dagen bewaard worden.

Kan ik rode en witte geopende wijn bewaren?

Ja, u kunt beide soorten op de juiste, voorgeprogrammeerde drinktemperatuur bewaren, zo is uw wijn direct klaar om te drinken.

Kan ik ook volle flessen in de Wine Art zetten?

Ja, dat kan, dan gebruikt u het vacumeersysteem (nog) niet, maar staat de wijn wel op de juiste temperatuur om geschonken te worden.