De visie en missie van EuroCave

DE VISIE VAN EUROCAVE

De kunst van het bewaren en serveren van wijn draagt nog dagelijks bij tot het vergroten van gepassioneerde kennis met als ultiem doel genieten van wijn…een belangrijk deel van de Franse manier van leven, synoniem aan verfijning en uitmuntendheid.

DE MISSIE VAN EUROCAVE

EuroCave, de uitvinder van wijnkasten, biedt kwalitatieve, hoogwaardige oplossingen voor het bewaren en serveren van wijn. EuroCave respecteert de missie van de wijnproducenten en maakt het mogelijk het beste uit de wijn te halen, ook voor veeleisende en kritische consumenten.

EEN ICONISCH MERK

Omdat smaak kostbaar is, heeft EuroCave wijn bewaar- en serveeroplossingen ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het moment van proeven een pure emotie teweeg brengt… die van een ontmoeting met de wijnmaker. En als de beste wijnen wereldwijd in EuroCave wijnkasten worden bewaard, is dat omdat we altijd hebben ingezet op innovatie en ontwikkeling met het oog op het perfect bewaren en serveren van wijn.

De normen en waarden van EuroCave

Uitvinder van de wijnkast

Opgericht in 1976, bracht EuroCave de eerste wijnkast op de markt. Dit was een belangrijke innovatie die heeft bijgedragen tot het transformeren van passie voor wijn in een kunst van het leven.

De wereldwijde referentie

Het cultiveren van excellentie, leidt door toegewijde wijnliefhebbers en leidende sommeliers tot het favoriete merk in de meest prestigieuze restaurants… EuroCave. Het biedt alle wijnliefhebbers het hoogste niveau van prestaties onder de beste omstandigheden. De nieuwe manier om wijn te ervaren.

Een belofte van vervulling

EuroCave begeleidt wijn liefhebbers en professionals door:

  • Het in stand houden van de missie van de wijnproducenten tot aan de consumptie
  • Het creëren van een wijnkelder die volledig de smaak van de eigenaar weergeeft
  • Het doorgeven van erfgoed en passie van de ene generatie naar de andere
  • Het samenwerken met professionals door oplossingen te ontwerpen en hun vaardigheden te delen

Passie

EuroCave heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld door de drive en inzet van mannen en vrouwen die de liefde voor de wijn delen en voor wie de kunst van het bewaren en serveren wordt gewijd aan de wijn zelf, tot aan degenen die het gemaakt hebben en aan degenen die het bezitten.

Ontwerp

EuroCave plaatst design ten dienste van de geste en elegantie en zorgt ervoor dat de ergonomie van haar oplossingen, geanalyseerd samen met sommeliers, zorgen voor eenvoudig en efficiënt gebruik. De keuze van vormen, materialen en kleuren zorgen voor een verfijnde sfeer, die hulde brengt aan de wijn.

Franse kwaliteit

EuroCave verdedigt en deelt de waarden van de Franse elegantie en know-how. Vanuit deze positie is de keuze gemaakt om de productie in Frankrijk te laten plaatsvinden, zoals bevestigd door het ”Origine France” keurmerk.

Invloedrijke positie

Over de hele wereld inspireert EuroCave toepassingen met betrekking tot het bewaren en serveren van de wijn. De naam EuroCave is een begrip geworden en wordt zelfs gebruikt als een zelfstandig naamwoord, een privilege gereserveerd voor slechts een paar mythische merken.

Een gevoel van verbondenheid

Verbonden door een gemeenschappelijke passie en een reeks waarden, vormen EuroCave klanten een gemeenschap die deel uitmaken van de wondere wereld van de wijn.

Verantwoordelijkheden

De EuroCave principes:

  • Respect voor mensen (werknemers, wijnproducenten, wijnliefhebbers en professionals)
  • Respect voor het milieu
  • Lange termijn levensvatbaarheid van haar oplossingen

Onderzoek

De geschiedenis van EuroCave wijst op een streven naar excellentie door middel van innovatie. EuroCave streeft naar een continu creatief proces in het bedenken van oplossingen die toepassingen met betrekking tot het bewaren en serveren van wijn zal inspireren. In wetenschappelijke termen wordt dit weergegeven door een aantal geregistreerde patenten en partnerships met vooraanstaande onderzoekslaboratoria.

Kwaliteitsnorm

Wijn is altijd een investering. Wellicht wilt u uw wijncollectie enkele jaren in waarde laten toenemen om deze te verkopen. Of juist voor uzelf houden. Hoe dan ook, een kwalitatief hoogwaardige wijnkast is hierbij onmisbaar. En hoewel er ongetwijfeld goedkopere systemen op de markt zijn, biedt alleen EuroCave u de zorg en kwaliteit die ervoor zorgen dat uw wijncollectie zijn waarde behoudt, in iedere zin van het woord.

Een systeem voor het leven

Van een mooie wijncollectie kunt u uw hele leven plezier hebben. Het is niet meer dan redelijk om dat ook van uw wijnkast te verlangen. Toch bieden maar weinig systemen op de markt een oplossing voor de lange termijn. Het merendeel sneuvelt of veroudert snel en vaak laat het gebruiksgemak in de praktijk veel te wensen over. Dat kost u op termijn niet alleen geld, maar het maakt van uw wijn een bron van irritatie, in plaats van plezier. En dat is natuurlijk eeuwig zonde.

Kies daarom voor EuroCave. Met onze oplossingen kunt u wel jarenlang onbezorgd genieten van uw wijn. Wij durven zelfs te stellen dat de echte wijnliefhebber in zijn of haar leven niet meer dan twee keer bij EuroCave binnen hoeft te lopen. Wilt u weten waarom? Kom naar de EuroCave showroom of lees verder.

Gebruiksgemak

Wanneer u een systeem aanschaft waar u vele jaren gebruik van wilt maken, is gebruiksgemak van groot belang. U wilt toch niet dat u iedere keer als u een bepaalde wijn zoekt, u uw hele verzameling overhoop moet halen. Of dat u allerlei verschillende flestypen, zoals Bordeaux, Elzas en Champagne, op elkaar moet stapelen, zodat uw collectie constant dreigt om te vallen. Het zijn veel kleine irritaties, maar gedurende de jaren verworden die kleine irritaties vaak tot grote ergernissen. Ook dit soort verhalen horen wij namelijk vaak van wijnliefhebbers die een minderwaardig product hebben gekocht, en naar EuroCave komen voor een oplossing.

Bij EuroCave willen we niet alleen dat onze producten vele jaren meegaan, maar ook dat u uw systeem al die tijd naar volle tevredenheid kunt gebruiken. Daarom zijn onze producten ontworpen met gebruiksgemak in gedachten. Wilt u vele jaren van irritatie en daarmee bederf van uw wijngenot voorkomen? Kies dan direct voor EuroCave.

Flexibiliteit

EuroCave verdedigt en deelt de waarden van de Franse elegantie en know-how. Vanuit deze positie is de keuze gemaakt om de productie in Frankrijk te laten plaatsvinden, zoals bevestigd door het ”Origine France” keurmerk.

Levensduur

Uw mooiste wijnen hebben vele jaren van ongestoorde rust nodig als ze hun top willen bereiken. Het is dan ook belangrijk dat u uw systeem niet om de paar jaar hoeft te vervangen. Toch is dat een risico dat u met veel producten op de markt loopt. Zeker een technologisch geavanceerd en specialistisch product als een wijnkast vereist de nodige ervaring en wijnkennis, die lang niet iedere fabrikant in huis heeft. Bij EuroCave hebben we dat gelukkig wel, wat blijkt uit de zeer lange levensduur van onze wijnkasten…in de praktijk is twintig en zelfs dertig jaar geen uitzondering. Van tijd tot tijd keren sommige klanten zelfs na twintig jaar terug met een prima functionerende wijnkast, die ze in willen ruilen voor een moderner exemplaar.

Hoe realiseren wij die langere levensduur? Het simpele antwoord: door superieure kwaliteit en service te bieden. Alle producten van EuroCave worden gemaakt met hoogwaardige materialen en door de beste vaklieden. Daarnaast worden de systemen uitvoerig getest voordat ze de fabriek verlaten.

De EuroCave groep

De EuroCave groep is gespecialiseerd in het bewaren en serveren van wijn voor particuliere en professionele klanten.

Eurocave Groupe logo

Andere merken

Wine Art logo
Artevino logo
Transtherm logo

De EuroCave groep

Het historische merk. Wereldwijde referentie voor het bewaren en serveren van wijn voor wijnamateurs en -liefhebbers.

EuroCave logo

Andere merken

Geschiedenis

tijdlijn EuroCave