Wijnvitrine op maat

De persoonlijke oplossing voor uw wijncollectie

Wijn is een heel persoonlijk product. Dus waarom zou uw bewaar- of serveeroplossing dat niet zijn? Bij EuroCave hoeft u geen concessies te doen. Als uw ideale systeem niet in ons assortiment te vinden is, verzorgen wij voor u een wijnvitrine op maat, geheel volgens uw specificaties en wensen. Modern of klassiek, om te bewaren of te serveren, voor kleine of grote collecties… een wijnvitrine op maat biedt altijd uitkomst.

Wat is er mogelijk?

Het korte antwoord: wat u maar wilt. Het is niet voor niets maatwerk. Als u interesse heeft in een wijnvitrine op maat, raden wij u dan ook aan om contact op te nemen met onze verkoopadviseur. Hieronder treft u alvast een kort lijstje van zaken die tijdens een inleidend gesprek aan de orde kunnen komen.

Klimaat

Welke klimaateisen er aan een wijnvitrine op maat gesteld worden, is helemaal afhankelijk van het gebruik.

 • Wilt u bewaren, serveren of beide?

  Kies voor een bewaartemperatuur van 12°C of uw favoriete serveertemperatuur.

 • Wilt u meerdere temperatuurzones?

  U kunt uw wijnvitrine onderverdelen in meerdere temperatuurzones, bijvoorbeeld met glazen tussenwanden.

Inrichting

Bij de inrichting van een wijnvitrine op maat zijn de omvang van uw collectie en de manier waarop u uw flessen wilt opleggen allesbepalend.

 • Hoeveel flessen wilt u kunnen opleggen?

  Gaat het om enkele tientallen flessen of om vele honderden?

 • Wilt u uw flessen individueel opleggen?

  U kunt uw flessen stapelen of individueel opleggen, bijvoorbeeld met de gepatenteerde Hand van de Sommelier flessenhouders.

 • Wilt u uw mooiste flessen presenteren?

  Als u uw wijnen jarenlang wilt bewaren, kunt u ze het beste plat neerleggen. Maar een licht gekantelde opstelling geeft een prachtig effect.

Design & presentatie

Een wijnvitrine op maat is een pronkstuk voor uw interieur. U bepaalt hoe de wijnvitrine eruit komt te zien.

 • Wilt u een klassieke of moderne uitstraling?

  Keuze uit diverse materialen, zoals glas, rvs, hout en steen

 • Wat voor deuren wilt u in uw wijnvitrine?

  U kunt o.a. kiezen uit deuren met of zonder omlijsting, al dan niet met verschillende scharnierrichtingen.

 • Wilt u verlichting in uw wijnvitrine op maat?

  Vanzelfsprekend geeft de verlichting geen warmte of uv-straling af, zodat uw wijnen optimaal beschermd liggen.

Persoonlijke en deskundige begeleiding

Een wijnvitrine op maat wordt geheel op uw wensen afgestemd en ieder ontwikkelingsproces is dus uniek. Om alles in goede banen te leiden, krijgt u een persoonlijke verkoopadviseur toegewezen, die u en eventueel uw architect tijdens de gehele ontwikkeling zal begeleiden en adviseren. Houd daarbij rekening met een traject van tenminste zes maanden.

Stap 1: oriëntatie

U maakt allereerst uw wensen kenbaar aan de verkoopadviseur van EuroCave. Dit kan telefonisch, maar onze adviseur kan ook langskomen. Op basis van dit gesprek wordt een indicatie-offerte opgesteld.

± 1 maand

Stap 2: uitwerking

Als u akkoord gaat met de indicatieve offerte, gaat uw adviseur samen met onze partners de situatie exact in kaart brengen. Op basis van metingen ter plaatse brengen wij onze definitieve offerte uit.

± 3 maanden

Stap 3: fabricage

Wanneer u akkoord gaat met de definitieve versie van de offerte, gaat EuroCave in samenwerking met de productie-afdeling van onze partners uw unieke wijnvitrine op maat vormgeven.

± 2 maanden

Stap 4: installatie

Vanzelfsprekend wordt uw wijnvitrine op maat geïnstalleerd door onze vakmensen. Daarnaast kunt u rekenen op vakkundige uitleg van de bediening van uw systeem en een uitstekende nazorg.

± 1 week

EuroCave, met oog voor perfectie

Handgemaakt

Een wijnvitrine op maat wordt handmatig vervaardigd door specialisten, die met gedegen vakkennis en oog voor detail iedere wijnvitrine bouwen volgens uw specificaties. Na fabricage wordt iedere wijnvitrine uitvoerig getest.

Alleen de beste partners

Van EuroCave mag u ongeëvenaarde expertise op het gebied van wijn bewaren en serveren verwachten. Maatwerk vereist echter meer dan dat, en daarom werken wij samen met enkele zorgvuldig gekozen partners.

Wereldwijd marktleider sinds 1976

EuroCave is uitgegroeid tot dé toonaangevende producent van wijnkasten. We zijn er trots op dat wereldwijd meer dan 30 miljoen flessen wijn veilig liggen opgeslagen in een EuroCave wijnkast of wijnrek.

Aanbevolen door topsommeliers

EuroCave is de keuze van experts. De beste sommeliers van Frankrijk, zoals John Euvrard en Fabrice Sommier, bevelen onze wijnkast van harte aan. Ook dichter bij huis weten veeleisende professionals EuroCave te vinden.

NEEM CONTACT MET MIJ OP
.

Onze medewerkers dienen u graag van
persoonlijk advies over onze producten en
mogelijkheden. Gezamenlijk bereiken we het
beste resultaat.

VRAAG HIER ONZE
BROCHURE AAN

In onze brochure vindt u uitgebreide informatie
over onze producten. De brochures worden
kosteloos en vrijblijvend aan u toegestuurd.